EUR: 323,13 Ft
CHF: 282,81 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Békéscsaba

A legkisebbek védelmében

A köznevelés és a gyermekvédelem jegyében tartottak szakmai napot a Békés Megyei Kormányhivatalban a közelmúltban. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy megerősítsék az együttműködést a megyei köznevelési intézmények vezetői, fenntartói és az érintett hatóságok között, továbbá hogy a résztvevők megismerhessék az aktuális jogszabályi változásokat.

Dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője

A magyar kormány 2017. január 1-jétől a fővárosi és megyei kormányhivatal köznevelési feladatkörben eljáró, megyeszékhely szerinti járási hivatalát jelölte ki a köznevelési feladatokat ellátó hatóságként. Az új feladatok, hatósági eljárások, a hatósági és törvényességi ellenőrzések során szerzett tapasztalatok ismertetésére szervezett szakmai napot a Békéscsabai Járási Hivatal Az intézményvezető felelőssége a köznevelés és a gyermekvédelem területén címmel.


A rendezvényt dr. Takács Árpád, a kormányhivatal főigazgatója, a szakmai nap fővédnöke nyitotta meg. Elmondta, megtisztelő, hogy ennyien érdeklődnek a felvetett témák iránt, majd azt is hangsúlyozta, hogy a gyermekek alapjogainak érvényesülése kiemelten fontos.

A szakmai napon a megjelenteket dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte, emellett ismertette a köznevelési intézményeket érintő 2017-es változásokat. Beszédében kitért arra is, hogy az önálló gondolkodásra képes gyermekek nevelésében a köznevelési intézmények vezetői fontos szerepet játszanak, ezért elkerülhetetlen, hogy tisztában legyenek ezzel a felelősséggel, ismereteiket folyamatosan bővítsék, aktualizálják.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

A nap szakmai előadásokkal folytatódott, a szervezők reményei szerint a meghívott szakemberek megfelelő válasszal tudtak szolgálni a megjelent intézményvezetők és fenntartói képviselők kérdéseire, problémáira.

Szakmai nap a Békés Megyei Kormányhivatalban

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.