2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Békéscsaba

A legkisebbek védelmében

A köznevelés és a gyermekvédelem jegyében tartottak szakmai napot a Békés Megyei Kormányhivatalban a közelmúltban. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy megerősítsék az együttműködést a megyei köznevelési intézmények vezetői, fenntartói és az érintett hatóságok között, továbbá hogy a résztvevők megismerhessék az aktuális jogszabályi változásokat.

Dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője

A magyar kormány 2017. január 1-jétől a fővárosi és megyei kormányhivatal köznevelési feladatkörben eljáró, megyeszékhely szerinti járási hivatalát jelölte ki a köznevelési feladatokat ellátó hatóságként. Az új feladatok, hatósági eljárások, a hatósági és törvényességi ellenőrzések során szerzett tapasztalatok ismertetésére szervezett szakmai napot a Békéscsabai Járási Hivatal Az intézményvezető felelőssége a köznevelés és a gyermekvédelem területén címmel.


A rendezvényt dr. Takács Árpád, a kormányhivatal főigazgatója, a szakmai nap fővédnöke nyitotta meg. Elmondta, megtisztelő, hogy ennyien érdeklődnek a felvetett témák iránt, majd azt is hangsúlyozta, hogy a gyermekek alapjogainak érvényesülése kiemelten fontos.

A szakmai napon a megjelenteket dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte, emellett ismertette a köznevelési intézményeket érintő 2017-es változásokat. Beszédében kitért arra is, hogy az önálló gondolkodásra képes gyermekek nevelésében a köznevelési intézmények vezetői fontos szerepet játszanak, ezért elkerülhetetlen, hogy tisztában legyenek ezzel a felelősséggel, ismereteiket folyamatosan bővítsék, aktualizálják.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

A nap szakmai előadásokkal folytatódott, a szervezők reményei szerint a meghívott szakemberek megfelelő válasszal tudtak szolgálni a megjelent intézményvezetők és fenntartói képviselők kérdéseire, problémáira.

Szakmai nap a Békés Megyei Kormányhivatalban

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.