EUR: 321,01 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Békéscsaba

A legkisebbek védelmében

A köznevelés és a gyermekvédelem jegyében tartottak szakmai napot a Békés Megyei Kormányhivatalban a közelmúltban. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy megerősítsék az együttműködést a megyei köznevelési intézmények vezetői, fenntartói és az érintett hatóságok között, továbbá hogy a résztvevők megismerhessék az aktuális jogszabályi változásokat.

Dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője

A magyar kormány 2017. január 1-jétől a fővárosi és megyei kormányhivatal köznevelési feladatkörben eljáró, megyeszékhely szerinti járási hivatalát jelölte ki a köznevelési feladatokat ellátó hatóságként. Az új feladatok, hatósági eljárások, a hatósági és törvényességi ellenőrzések során szerzett tapasztalatok ismertetésére szervezett szakmai napot a Békéscsabai Járási Hivatal Az intézményvezető felelőssége a köznevelés és a gyermekvédelem területén címmel.


A rendezvényt dr. Takács Árpád, a kormányhivatal főigazgatója, a szakmai nap fővédnöke nyitotta meg. Elmondta, megtisztelő, hogy ennyien érdeklődnek a felvetett témák iránt, majd azt is hangsúlyozta, hogy a gyermekek alapjogainak érvényesülése kiemelten fontos.

A szakmai napon a megjelenteket dr. Marosvölgyi Emese, a Békéscsabai Járási Hivatal hivatalvezetője köszöntötte, emellett ismertette a köznevelési intézményeket érintő 2017-es változásokat. Beszédében kitért arra is, hogy az önálló gondolkodásra képes gyermekek nevelésében a köznevelési intézmények vezetői fontos szerepet játszanak, ezért elkerülhetetlen, hogy tisztában legyenek ezzel a felelősséggel, ismereteiket folyamatosan bővítsék, aktualizálják.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

A nap szakmai előadásokkal folytatódott, a szervezők reményei szerint a meghívott szakemberek megfelelő válasszal tudtak szolgálni a megjelent intézményvezetők és fenntartói képviselők kérdéseire, problémáira.

Szakmai nap a Békés Megyei Kormányhivatalban

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.