2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

A Martfűi rém és a Hurok is versenyben van a brüsszeli BIFFF fesztiválon

A Martfűi rém és a Hurok is versenyez Európa nagyszabású zsánerfilm seregszemléjén, a Brüsszeli Fantasztikus Filmek Fesztiválján (BIFFF).

A kedden kezdődő, mintegy 100 új krimit, thrillert, sci-fit és fantasztikus filmet felvonultató rendezvényt 35. alkalommal rendezik meg a nagy presztízsű Bozar kulturális központban – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez eljuttatott közleményében.


Sopsits Árpád A martfűi rém című alkotása a thrillerek nemzetközi versenyében szerepel, Madarász Isti Hurok című első mozifilmje pedig a Meliés-díjért száll ringbe.

Mindkét rendező személyesen is részt vesz a brüsszeli premiereken.

A BIFFF műsorán szerepel Dragomán György több mint 30 nyelven megjelent regényének adaptációja, a magyarországi helyszíneken forgatott A fehér király című angol film is.

A szemle díszvendége idén Park Chan-wook (Oldboy, Szomjúság) világhírű dél-koreai rendező és A belső tengert is jegyző, Oscar-díjas Alejandro Amenabar lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.