2017. november 21., kedd
Olivér

Külföld

A Mount Everesten koncertezik egy DJ

A Mount Everest alaptáborában, több mint 5 ezer méteren koncertezik Paul Oakenfold brit DJ kedden.

Az elektronikus zene sztárja hétfőn elérte a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méteres Everest alaptáborát, kedden ott tartja a “világ legkiemelkedőbb buliját”.


“Most a hangtechnikát próbáljuk ki” – mondta a zenész telefonon az AFP-nek.

Oakenfold több mind három évtizedes karrierje során dolgozott Madonnával és a U2-val, ám hegyet még sosem mászott. Éjszakai koncertjei mellett négy hónapon át készült a kihívásra, amelyet az alaptáborig tartó tíznapos út jelent. A táborhoz teherhordók és jakok kísérték, hogy a technikai felszerelést a célba juttassák.

Az Everest-koncert az első azoknak a fellépéseknek a sorában, amelyekkel a DJ a klímaváltozás következményeire akarja felhívni a figyelmet, valamint szegélyszervezeteknek gyűjt adományokat.

Nepálban a 2015-ös földrengés túlélőit támogatná az adományokkal. A természeti katasztrófának majdnem kilencezer halálos áldozata volt, tízezrek veszítették el otthonukat.

A DJ akciójával azonban nem mindenki ért egyet, vannak, akik azért ellenzik, mert a zaj megzavarja a Himalája csendjét és békéjét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    Meztelenül vásárolt farmert a csinos modell – Videó!

    A Baltimore melletti Towson bevásárlóközpontjának vendégeinek lesett az álla, amikor hosszas szemrevételezés után rájöttek, hogy a nagy feltűnést keltő bombázó divatos, rongyos farmere és pólója érzéki csalódás, egy tangán kívül csak némi festék takarja a testét.

  • Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Durván megcáfolták Soros hazugságát

    Megjelent a Soroshoz közel álló politico.eu-n egy lista Brüsszel politikáját legbefolyásosabban alakító nőkről, amelyen az ötödik helyet csípte meg Soros alapítványának európai ügyekért felelős igazgatója, eggyel megelőzve egy uniós biztost, aki amúgy szintén Soros embere, miközben Soros szerint szó sincs arról, hogy beleszólna az európai ügyek menetébe.