EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

A Mount Everesten koncertezik egy DJ

A Mount Everest alaptáborában, több mint 5 ezer méteren koncertezik Paul Oakenfold brit DJ kedden.

Az elektronikus zene sztárja hétfőn elérte a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méteres Everest alaptáborát, kedden ott tartja a “világ legkiemelkedőbb buliját”.


“Most a hangtechnikát próbáljuk ki” – mondta a zenész telefonon az AFP-nek.

Oakenfold több mind három évtizedes karrierje során dolgozott Madonnával és a U2-val, ám hegyet még sosem mászott. Éjszakai koncertjei mellett négy hónapon át készült a kihívásra, amelyet az alaptáborig tartó tíznapos út jelent. A táborhoz teherhordók és jakok kísérték, hogy a technikai felszerelést a célba juttassák.

Az Everest-koncert az első azoknak a fellépéseknek a sorában, amelyekkel a DJ a klímaváltozás következményeire akarja felhívni a figyelmet, valamint szegélyszervezeteknek gyűjt adományokat.

Nepálban a 2015-ös földrengés túlélőit támogatná az adományokkal. A természeti katasztrófának majdnem kilencezer halálos áldozata volt, tízezrek veszítették el otthonukat.

A DJ akciójával azonban nem mindenki ért egyet, vannak, akik azért ellenzik, mert a zaj megzavarja a Himalája csendjét és békéjét.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Zuhanórepülésben a Netflix

  Zuhanórepülésben a Netflix

  Miután a vártnál kevésbé nőtt a Magyarországon is jelen lévő amerikai Netflix internetes tartalomszolgáltató felhasználóinak száma a második negyedévben, zuhant a cég árfolyama a New York-i tőzsdén.

 • Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Íme Putyin és Trump nyilatkozata a csúcstalálkozóról

  Ne hagyjuk, hogy országaink viszonya az amerikai vizsgálatok foglya legyen – mondta a többi között Vlagyimir Putyin orosz elnök a Fox televíziónak a Donald Trump amerikai elnökkel tartott csúcstalálkozója után, még Helsinkiben adott, az Egyesült Államokban hétfőn elhangzott interjújában.

 • Turistahajóra zuhant a vulkánból kiömlő láva

  Turistahajóra zuhant a vulkánból kiömlő láva

  A Hawaii Nagy Szigetén (Big Island) tomboló Kilauea vulkán lávakitörése egy turistahajóra zuhant hétfőn, a helyi hatóságok – korábbi jelentésüket módosítva – azt közölték, hogy 23-an sérültek meg.