2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb XVII.kerület

A népzenét ünnepelték

A pár hete a 2016-os év kerületi emberének megválasztott Leskó-Dely Tercia által szerkesztett műsorral tartottak népzenei gálát a Vigyázó Művelődési Házban múlt szombaton.

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Népzene és Néptánc Tanszakának gálaműsorán citerazenekarok, néptánc- és énekegyüttesek és a Pesti úti intézmény népi fúvósai, cimbalom tanszakának és népi vonós tanszakának legtehetségesebb növendékei is felléptek. A gálaműsort táncház követte.

Sok gyerekkel ismertetik meg a magyar hagyományokat a kerületben
( Fotó: Sáfár Tibor)

Többen is furulyán adták elő a klasszikus darabokat 
( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.