EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Hódmezővásárhely

A páston lenni nem úri muri

A vívás manapság egyre népszerűbb, és Hódmezővásárhelyen minden adott ahhoz, hogy egy fiatal tehetségből a későbbiekben akár profi versenyző is lehessen. Addig azonban hosszú és kemény az út, lemondásokkal és áldozatokkal jár. Egy ifjú vívó, Miskolczi Tamás, a Csomorkány SE versenyzője tavaly érte el csapatával az első átütő sikert, addig azonban sok lépcsőfokot meg kellett másznia, a háttér azonban mindenben támogatta eddig és ezek után is.

Tamás negyedikes általános iskolásként ismerkedett meg a vívással, a hódmezővásárhelyi Szék utcában, a Cukor utcai mostani komplexumhoz képest jóval szerényebb körülmények között. Leginkább azért keresett sportot magának, mert a szülei szerették volna, ha a szabadidejét nem a számítógép mellett tölti. Tamás most 17 éves, és az évek múlásával egyre fontosabb lett neki a sport. Tavaly harmadikok lettek a Csomorkány SE kadet csapatával, a közelmúltban pedig a kadet OB-n ötödik helyezést ért el, és azt a napot soha nem is fogja elfelejteni, akkora élmény volt számára.


Tamás nemcsak a sportban, az iskolában is remekül teljesít.

Miskolczi Tamás és Miskolczi Csilla, Tamás szülei a kezdetektől támogatják a fiú karrierjét. A köztudatban él még az a feltevés, hogy a vívás drágább sport a többinél, azonban kiderült, hogy nem költségesebb bármelyik másik élsportnál. A szülőknek a tagdíjon felül maximum a fegyvert kell pótolniuk, ha a gyerek eltöri a pengét. Az egyesület nagyjából mindent biztosít, főleg akkor, ha az ifjoncok hozzák a jó eredményeket. Az édesanya pedagógus a Varga Tamás Általános Iskolában, az édesapa pedig kontroller a Szentesi Hungeritnél.

A bronzérmes kadetcsapat

A vívás elképesztő hatással volt Tamás fejlődésére. Gond nélkül össze tudja egyeztetni az iskolát a sporttal, a Németh László Gimnáziumban maradéktalanul tolerálják, hogy neki fontos ez az elfoglaltság. Könnyebben megy neki a tanulás, kevesebb ráfordított idő szükséges a lecke megírásához, hiszen a vívás részben mentális sport, így az agyat ugyanannyira igénybe veszi, mint a testet.


A fiú most lép fel junior korosztályba, Berjozkin Anton edző szárnyai alatt. A szintlépés miatt ebben az évben a tisztes helytállás a cél, illetve az, hogy bent maradjon. A következő versenye május végén lesz Esztergomban, ami egy előválogató lesz, már az új korcsoportjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.