EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb IX.kerület

A sport és a kultúra jól megfér egymás mellett

Tavasztól számos új programmal és tanfolyammal várja az érdeklődőket a Ferencvárosi Művelődési Központ.

Lapunk megtudta, a sport vagy épp a tánc szerelmesei mellett azoknak is érdemes betérniük az intézménybe, akik csak egy jó könyvet keresnek.


MediBallban edzéseket Szabó Csilla és Erdei Zoltán tartja (Fotó: Keresztesi Balázs)

Hétfőként például egy új, képességfejlesztő labdajátékot, a Mediballt próbálhatják ki, amellyel magasabb szintre emelhető a fizikai, az érzelmi és a mentális működés. Nem mellesleg a sportban egyszerre megtalálható a stabilitás és könnyedség, a nyugalom és dinamika, a csend és a zeneiség, a stresszoldás és az élénkség, a játék és komolyság, az erő és rugalmasság, a rend és szabadság.

Ládonyi Veronika vezetésével az ovisok tanulhatják meg a néptánc alapjait

– A tánc is jelen van a mindennapjainkban, hiszen Ládonyi Veronika vezetésével új, ovisoknak szóló néptánctanfolyam indult a házban – mondta lapunknak Nyerusay Viktória, a művelődési központ programszervezője, aki hozzátette, ezen a tanfolyamon az ovis gyerekeknek tartanak klasszikus néptáncoktatást, így tematikus módon megtanulhatják az évszakokhoz és az ünnepkörökhöz tartozó néptáncokat. – Emellett kéthetente csütörtökön táncházat is szervezünk a Bartók Táncegyüttes táncosaival és zenészeivel.


A táncház célja, hogy a már hagyományosnak mondható városi táncházat méltó környezetben vigyük tovább és tegyük elérhetővé mindenki számára.
A táncházba várnak minden kezdő táncházast, táncost és egy estét jó hangulatban eltölteni vágyó felnőttet is.

A művelődési ház egyik újítása a TeDD-VeDD Könyvtár is.
– Ez lényegében egy ingyenes könyvtár, amelyet a látogatók, az olvasók működtethetnek. Ide bárki behozhatja megunt könyvét és cserébe elvihet egy másikat. Természetesen teljesen ingyen!

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.