2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Hódmezővásárhely

A szivárvány minden színe felragyogott

A Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében rendeztek Ki mit tud?-ot a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Óvodások és általános iskolások mutatták meg színpompás tehetségüket.

Több mint 50 gyerek mutatta meg tehetségét.

Negyedik alkalommal szervezték meg a tehetségkutatót, amelyen ez alkalommal több mint 50 gyerek képviseltette magát egyéni vagy csoportos produkcióban. Ének, tánc, vers és próza is szerepet kapott a péntek délelőtti eseményen.


Először a kisebbek, majd a nagyobb gyerkőcök mutatták meg tehetségüket. A BFMK színpadán sorra követték egymást a tehetségek. Látványos táncos produkciókkal, néptánccal és rengeteg mesével örvendeztették meg a kicsik a közönséget. A produkciókat háromfős zsűri értékelte.

Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, hogy ezt a rendezvényt a Roma Kultúra Világnapja – amely április 8-án van – alkalmából szervezik meg. „Hódmezővásárhelyen a családok ápolják a roma hagyományokat. A nemzetiségi önkormányzat arra törekszik azonban, hogy ezt még inkább fokozzuk. Ezért például cigány tánciskolát üzemeltetünk, illetve idén beindítjuk a lovari nyelvoktatást, hiszen a nyelv ápolása nélkülözhetetlen a kultúra megőrzéséhez. ”


A Ki mit tud?-on a következő produkciók szerepeltek: Erdei Melissza (vers), Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Szabadságtéri Telephelye (mese), Oldalkosár utcai óvoda (népi játékok), Pálffy utcai Nagycsoport (tánc), Bán Eszter (mese), Malom utcai Óvoda (tánc), Észak utcai Óvoda Nagycsoportja (vers, ének), Árva Renátó Alex (vers, próza, mese), Juhász Sándor (vers, próza, mese), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (tánc), Boldizsár Tamara Diána (tánc), Deák Zsanett és Szabó Mária Bianka (ének), Ferkovics Szilveszter (tánc), Ajtai Attila (tánc), Török Csanád és Török Réka (tánc).

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.