2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Békéscsaba

A taekwondomester célja a sport megszerettetése

A Magyar Taekwondo Szövetség elnökségében 1990-es megalakulása óta nem volt vidéki, főleg nem békéscsabai tag, ezért történelmi jelentőségű, hogy a tisztújító közgyűlésen Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester is elnökségi tag lett.

Magyarországon is, mint ahogy bárhol máshol a világon, kétféle taekwondoirányzat ismert: az ITF és a WTF. 2000 óta olimpiai sportág, ami a népszerűségét is nagyban befolyásolja. Hazánkat eddig egy fő képviselhette az ötkarikás játékokon, így a csabai mester egyik fő célkitűzése, hogy ezen változtasson. Az utánpótlás, az eredményes sportolók tekintetében nincs okunk panaszra, tehát remélhetőleg egyre több versenyző jut majd ki az olimpiára. Szedoglavits Alajos két tanítványa is már évek óta tagja a magyar válogatottnak, ezért egyszer akár még békéscsabai kijutásnak vagy éremnek is örülhetünk.


Fotó: fight.hu
Harcművészeti bemutató Békéscsabán a Szent István téren

A mester másik megfogalmazott célkitűzése a sport elterjesztése: mindegy, milyen sportágat választanak, csak mozogjanak a gyerekek. Önbizalmat, önfegyelmet, kitartást ad a sport, a harcművészeteknél pedig a hagyományok tisztelete, ápolása is nagyon fontos, hiszen például a taekwondo is több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Nyilván nem lesz mindenkiből olimpikon, de nem is ez a cél, hanem a mozgás megszerettetése. Ismerjék meg a helyiek, hogy a taekwondo képviselői itt is jelen vannak, és ha egy órát végigdolgoztak, akkor a végén élményekkel telve, felfrissülve mehessenek haza.

Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.