2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Békéscsaba

A taekwondomester célja a sport megszerettetése

A Magyar Taekwondo Szövetség elnökségében 1990-es megalakulása óta nem volt vidéki, főleg nem békéscsabai tag, ezért történelmi jelentőségű, hogy a tisztújító közgyűlésen Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester is elnökségi tag lett.

Magyarországon is, mint ahogy bárhol máshol a világon, kétféle taekwondoirányzat ismert: az ITF és a WTF. 2000 óta olimpiai sportág, ami a népszerűségét is nagyban befolyásolja. Hazánkat eddig egy fő képviselhette az ötkarikás játékokon, így a csabai mester egyik fő célkitűzése, hogy ezen változtasson. Az utánpótlás, az eredményes sportolók tekintetében nincs okunk panaszra, tehát remélhetőleg egyre több versenyző jut majd ki az olimpiára. Szedoglavits Alajos két tanítványa is már évek óta tagja a magyar válogatottnak, ezért egyszer akár még békéscsabai kijutásnak vagy éremnek is örülhetünk.


Fotó: fight.hu
Harcművészeti bemutató Békéscsabán a Szent István téren

A mester másik megfogalmazott célkitűzése a sport elterjesztése: mindegy, milyen sportágat választanak, csak mozogjanak a gyerekek. Önbizalmat, önfegyelmet, kitartást ad a sport, a harcművészeteknél pedig a hagyományok tisztelete, ápolása is nagyon fontos, hiszen például a taekwondo is több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Nyilván nem lesz mindenkiből olimpikon, de nem is ez a cél, hanem a mozgás megszerettetése. Ismerjék meg a helyiek, hogy a taekwondo képviselői itt is jelen vannak, és ha egy órát végigdolgoztak, akkor a végén élményekkel telve, felfrissülve mehessenek haza.

Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.