2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Békéscsaba

A taekwondomester célja a sport megszerettetése

A Magyar Taekwondo Szövetség elnökségében 1990-es megalakulása óta nem volt vidéki, főleg nem békéscsabai tag, ezért történelmi jelentőségű, hogy a tisztújító közgyűlésen Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester is elnökségi tag lett.

Magyarországon is, mint ahogy bárhol máshol a világon, kétféle taekwondoirányzat ismert: az ITF és a WTF. 2000 óta olimpiai sportág, ami a népszerűségét is nagyban befolyásolja. Hazánkat eddig egy fő képviselhette az ötkarikás játékokon, így a csabai mester egyik fő célkitűzése, hogy ezen változtasson. Az utánpótlás, az eredményes sportolók tekintetében nincs okunk panaszra, tehát remélhetőleg egyre több versenyző jut majd ki az olimpiára. Szedoglavits Alajos két tanítványa is már évek óta tagja a magyar válogatottnak, ezért egyszer akár még békéscsabai kijutásnak vagy éremnek is örülhetünk.


Fotó: fight.hu
Harcművészeti bemutató Békéscsabán a Szent István téren

A mester másik megfogalmazott célkitűzése a sport elterjesztése: mindegy, milyen sportágat választanak, csak mozogjanak a gyerekek. Önbizalmat, önfegyelmet, kitartást ad a sport, a harcművészeteknél pedig a hagyományok tisztelete, ápolása is nagyon fontos, hiszen például a taekwondo is több mint kétezer éves múltra tekint vissza. Nyilván nem lesz mindenkiből olimpikon, de nem is ez a cél, hanem a mozgás megszerettetése. Ismerjék meg a helyiek, hogy a taekwondo képviselői itt is jelen vannak, és ha egy órát végigdolgoztak, akkor a végén élményekkel telve, felfrissülve mehessenek haza.

Szedoglavits Alajos 3. danos taekwondomester

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.