EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

A Veszprém játékosa a válogatottban

égy veszprémi kötődésű labdarúgó is bekerült az U18-as válogatott keretébe. A VLS Veszprém jobbhátvédje, Krebsz Máté első alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

Krebsz Máté az NB III-as VLS Veszprém csapatából, Kiliti Róbert a szintén harmadosztályú ETO FC Győrből, Kun Bertalan a holland PSV Eindhoven, míg Puskás Martin a belga Cercle Bruges utánpótlás-együtteséből kapott meghívót az U18-as labdarúgó-válogatott Lengyelország ellen készülő keretébe. Egy közös pont van a négy labdarúgó karrierjében: mindannyian megfordultak a Veszprémi Foci Centrum Utánpótlás SE (VFC USE) csapataiban.


Krebsz Máté (fotó: Zatkalik Dániel)

A VLS Veszprém tizenhét esztendős labdarúgója, Krebsz Máté karrierje Ajkán kezdődött. A tehetséges játékosra felfigyelt a VFC USE csapata, a próbajátékot pedig másfél éves veszprémi munka követte, ahol Rugovics Vendel, Kozma Csaba és Tóth Gábor kezei alatt formálódott tudása. Innen Győrbe vezetett útja, majd a zajló szezon kezdetén visszatért a királynék városába, hogy a felnőttek között, az NB III-ban pallérozódhasson.

Korábban álmodozott a meghívóról, de mostanában nem számított rá, így még nagyobb volt az öröme, amikor megtudta, csomagolhat és részt vehet a lengyelek elleni barátságos mérkőzésekre való felkészülésben.


Fotó: Zatkalik Dániel

Krebsz Mátét arról kérdeztük, mit gondol, mivel kelthette fel Markus Jahn szövetségi edző érdeklődését. – Talán azzal hívhattam fel magamra a figyelmet, hogy tizenhét esztendősen rendre a kezdő tizenegyben kapok lehetőséget a felnőttek között. Gondolom, a játékosmegfigyelőkben is sikerült pozitív hatást keltenem – fejtegette beugrója okait. Mint mondta, az is mellette szólhatott, hogy a felnőttek mezőnyében teszi próbára tudását, hiszen jóval nagyobb iramnak kell megfelelnie itt, mint a korosztályos bajnokságokban.

A Noszlopy Gáspár Gimnázium tanulója a profi futballra tette fel életét, és tudja, hogy ehhez nemcsak a futballpályán, hanem az iskolapadban is jól kell teljesítenie. – Technikailag, taktikailag és fizikálisan is rengeteget kell fejlődnöm. Igyekszem edzések után kint maradni a pályán, és pluszgyakorlatokat végezni, de ez nem mehet a tanulás rovására. Tudom, min kell még dolgoznom, fizikálisan például van lemaradásom. Ezt rengeteg edzéssel, kondizással igyekszem behozni – mondta Krebsz Máté, aki futballkarrierje érdekében az angol nyelv után a németet is szeretné elsajátítani.

Kapcsolódó Cikkek