2017. november 07., kedd
Rezső

Belföld

Agresszív tüntetők bolyongtak Budapesten

Festékkel öntött le egy rendőrt a Soros-egyetem melletti hétfői tüntetésen Gulyás Márton, az a baloldali aktivista, akit korábban már jogerősen elítéltek garázdaságért. A tüntetők, akik a Sándor-palotától egészen a Magyar Rádióig vonultak, egyre agresszívebbekké váltak, miközben talán ők sem tudják, miért vonultak utcára.

Rendőri intézkedésre is sor került hétfőn a Sándor-palota előtt. A tüntetők azt követően vonultak oda, hogy Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvényt. A spontán gyűlés egyik résztvevője festékesflakont dobott a rendőrök felé, több rendőr ruhája festékkel szennyeződött. A festékesflakont hajító Gulyás Mártont a rendőrök előállították. A férfit, aki balliberális aktivistaként vált ismertté, korábban garázdaságért már jogerősen elítélték.

A rendőrség szerint „céltalanul bolyongó” tüntetők ezután elindultak a Sándor-palotától. A belváros több pontját – Lánchíd, Andrássy út, Blaha Lujza tér, Astoria – érintve a Magyar Rádióhoz értek.  Itt egy lány felmászott a bejárat feletti tetőre és kitűzte az EU-zászlót. Végül a rendőrök az ablakon keresztül húzták be az épületbe. Az egyenruhásoknak itt paprikaspray-t is használniuk kellett, hogy megfékezzék az indulatokat.

Talán a tüntetők sem tudják, miért mentek ki az utcára, hiszen egy közös levélben nyugtatja a hallgatókat és a tanárokat a CEU elnöke és rektora, Michael Ignatieff és rektorhelyettese, Liviu Matei – írja a hvg.hu. A levélben azt hangsúlyozzák, hogy a CEU létét nem veszélyezteti semmi. Soros György is megüzente: sohasem hagyják el Budapestet, ami az otthonuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében kiemeli, hogy a magyar kormány egyik egyetemet sem zárja be, így a Soros-egyetemet sem. A kormány csak azt szeretné, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem.

Sajtószabadság Momentum-módra

Vasárnap a Parlament előtt és hétfőn a Sándor-palotánál is inzultáltak újságírókat a tüntetők. – Mindenki azt kapja, amit megérdemel. A propagandatelevízió munkatársait érhetik ilyen atrocitások egy ilyen tüntetésen – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Hír TV-ben az MTVA riportereinek vegzálására utalva. A Fidelitas felszólította Fekete-Győrt, hogy kérjen elnézést az M1 bántalmazott munkatársaitól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szanyi kiállt Marton László mellett

  Szanyi kiállt Marton László mellett

  „Én is ritka ocsmány dolognak vélem Marton péniszének nyilvános kalibrálását, s arról is illik megemlékezni, hogy ki rohangál pucéran a színpadon. Csak hogy tartsunk mértékeket!” – írta ki Facebook-oldalára az MSZP EP-képviselője, Szanyi Tibor.

 • Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Szalmázzuk ki kedvencünk házát! – Kutyahidegben segít

  Hamarosan beköszönt a hidegebb idő, így nem árt arról is gondoskodni, hogy ne fagyoskodjon kint sem a kutya. A Lokál egy állatvédő szervezet vezetőjét kérdezte a praktikákról és arról, hogy milyen hibákat követnek el a jószándékú gazdik is.

 • Európát készületlenül érte a migrációs válság

  Európát készületlenül érte a migrációs válság

  Európát készületlenül érte a migrációs válság, és Magyarország szerint nem működik a Brüsszel által javasolt megoldás, a kvótarendszer – ismertette a magyar álláspontot Trócsányi László igazságügy-miniszter a L’Orient-Le Jour című francia nyelvű libanoni napilapban kedden megjelent interjújában.