2018. március 20., kedd
Klaudia,

Belföld

Agresszív tüntetők bolyongtak Budapesten

Festékkel öntött le egy rendőrt a Soros-egyetem melletti hétfői tüntetésen Gulyás Márton, az a baloldali aktivista, akit korábban már jogerősen elítéltek garázdaságért. A tüntetők, akik a Sándor-palotától egészen a Magyar Rádióig vonultak, egyre agresszívebbekké váltak, miközben talán ők sem tudják, miért vonultak utcára.

Rendőri intézkedésre is sor került hétfőn a Sándor-palota előtt. A tüntetők azt követően vonultak oda, hogy Áder János államfő aláírta a felsőoktatási törvényt. A spontán gyűlés egyik résztvevője festékesflakont dobott a rendőrök felé, több rendőr ruhája festékkel szennyeződött. A festékesflakont hajító Gulyás Mártont a rendőrök előállították. A férfit, aki balliberális aktivistaként vált ismertté, korábban garázdaságért már jogerősen elítélték.

A rendőrség szerint „céltalanul bolyongó” tüntetők ezután elindultak a Sándor-palotától. A belváros több pontját – Lánchíd, Andrássy út, Blaha Lujza tér, Astoria – érintve a Magyar Rádióhoz értek.  Itt egy lány felmászott a bejárat feletti tetőre és kitűzte az EU-zászlót. Végül a rendőrök az ablakon keresztül húzták be az épületbe. Az egyenruhásoknak itt paprikaspray-t is használniuk kellett, hogy megfékezzék az indulatokat.

Talán a tüntetők sem tudják, miért mentek ki az utcára, hiszen egy közös levélben nyugtatja a hallgatókat és a tanárokat a CEU elnöke és rektora, Michael Ignatieff és rektorhelyettese, Liviu Matei – írja a hvg.hu. A levélben azt hangsúlyozzák, hogy a CEU létét nem veszélyezteti semmi. Soros György is megüzente: sohasem hagyják el Budapestet, ami az otthonuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében kiemeli, hogy a magyar kormány egyik egyetemet sem zárja be, így a Soros-egyetemet sem. A kormány csak azt szeretné, hogy azonos jogszabályok alapján működjön minden egyetem.

Sajtószabadság Momentum-módra

Vasárnap a Parlament előtt és hétfőn a Sándor-palotánál is inzultáltak újságírókat a tüntetők. – Mindenki azt kapja, amit megérdemel. A propagandatelevízió munkatársait érhetik ilyen atrocitások egy ilyen tüntetésen – mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Hír TV-ben az MTVA riportereinek vegzálására utalva. A Fidelitas felszólította Fekete-Győrt, hogy kérjen elnézést az M1 bántalmazott munkatársaitól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte Gyurcsányt az LMP-s

  Lerészegezte a hétvégi ellenzéki megbeszélésen vendéglátóit, vagyis a Demokratikus Koalíció vezetőit, Gyurcsány Ferencet és Molnár Csabát Vágó Gábor, az LMP tárgyalódelegációjának tagja.

 • Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Meg akarta vesztegetni a jobbikos az LMP-st

  Vesztegetési botrányba keveredett a Jobbik egyik vezető tisztségviselője. Az Origo birtokába került hangfelvételen Farkas Gergely, aki a kiskunhalasi egyéni kerületben indul, pénzt ajánlott az LMP-s Midi Melániának, hogy lépjen vissza.

 • Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

  Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten.