EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Agyonlőttek két rendőrt, iszlamisták lehettek a tettesek

Agyonlőttek két rendőrt a dél-oroszországi Asztrahánban, terület kormányzója, Alekszandr Zsilkin szerint a tettesek radikális iszlamisták voltak – jelentette kedden a RIA orosz hírügynökség.

A két rendőr elleni támadást hétfő éjjel követték el orosz médiajelentések szerint.


“Radikális iszlamisták csoportja közlekedési balesetet idézett elő, majd tüzet nyitott a helyszínre érkező közlekedési rendőrökre” – idézte a RIA a kormányzó sajtószolgálatát.

A két rendőr a helyszínen belehalt sebesüléseibe.

Alekszandr Zsilkin a regionális terrorellenes törzs ülésén kedden közölte, hogy azonosították az elkövetőket, és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) keresi őket.

A fegyveresek hétfő éjjel támadtak a közlekedési rendőrökre egy áruház előtt, többször rájuk lőttek, elvették a fegyvereiket és elmenekültek.

Hétfőn pokolgépes robbantást követtek el a szentpétervári metróban, a merényletnek 14 halálos áldozata és 49 sebesültje van, közülük 12-nek súlyos az állapota. A TASZSZ hírügynökség keddre virradóra a rendvédelmi szervekre hivatkozva azt írta, hogy a szentpétervári metrón egy közép-ázsiai férfi követett el öngyilkos merényletet, aki kapcsolatban állt szíriai fegyveresekkel.

A kirgiz biztonsági szoltálat közlése szerint valószínűleg kirgiz származású orosz állampolgár volt a metrórobbantás elkövetője, a támadó “valószínűleg” egy 22 esztendős, Os városában született férfi, Akbarzson Dzsalilov lehet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A kitoloncolandók mintegy felét nem találják a német hatóságok

  A Németországból kitoloncolandó mintegy 23 900 ember közül csak 11 100 ember esetében sikerült végrehajtani az erről szóló döntést, nagyjából 12 800 esetben meghiúsult a kiutasítás, közülük 11 500 embert nem találnak a hatóságok – jelentette a Welt am Sonntag című, vasárnap megjelenő konzervatív német lap.

 • Rekordszinten a BMW eladásai

  Rekordszinten a BMW eladásai

  A BMW 1,8 százalékkal, rekordszintre növelte autóeladásait az idei első fél évben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

 • Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor: A horvátok megmutatták, hogy a futballban minden lehetséges

  Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is a helyszínen, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban nézi meg a labdarúgó-világbajnokság döntőjét. A Nemzeti Sportnak adott interjúban a kormányfő elárulja, hogy a döntőben is a horvátoknak szorít, és amondó, hogy a torna egyik legkisebb országának sikere nekünk, magyaroknak is reményt adhat.