2018. október 18., csütörtök
Lukács

Extra

Alexandra-botrány: Fogva tartották Matyi Dezső lányát

Megdöbbentő ügyben nyomoz a rendőrség: ismeretlen tettesek fogva tartották a 100 leggazdagabb magyar egyikeként ismert Matyi Dezső nagyobbik lányát, az Alexandra-könyvbirodalom névadóját.

Miközben Matyi Dezső az általa létrehozott, legnagyobb hazai könyvbirodalom megmentéséért küzd, családja a hírek szerint többször is nehéz helyzetbe került. A Lokál megtudta: személyi szabadság korlátozása miatt feljelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, mert valaki a könyvcézár nagyobbik lányát, Matyi Alexandrát fogva tartotta.


A pécsi család pár hete másik büntetőfeljelentést is tett, mert állítólag a Matyi Dezső kisebbik lányának, valamint volt feleségének és édesapjának tulajdonában lévő Rainbow Kft. 50 százaléka okirat-hamisítással került egy másik cég, a Wolf Kft. birtokába. Matyi Dezső megerősítette a hírt a Lokálnak, később azonban visszavonta nyilatkozatát. A Lokál megkereste a rendőrséget, ahol alátámasztották a két feljelentés tényét.

„Az ügyészség utasítására személyi szabadság megsértése miatt a XII. kerületi Rendőrkapitányság, míg a közokirat-hamisítás ügyében az V. kerületi Rendőrkapitányság nyomoz. Gyanúsított kihallgatására még egyik esetben sem került sor” – tudatta a Lokállal a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.


Matyi Dezső/Fotó: Honéczy Barnabás

– Esztelen ötletnek tartom, hogy Matyi Alexandrát bárki fogva tartotta, nem tudom, mi lehet a célja ennek az állításnak – nyilatkozta lapunknak az új tulajdonos megbízásából Stotz Gyula, a legismertebb hazai igazságügyi adószakértő, okleveles kriminológus, akit Matyi Dezső korábban arra kért fel, hogy világítsa át a pécsi könyvbirodalom gazdálkodását, és ha lehet, mentse meg a céget. Barátságuknak az vetett véget, hogy az igazságügyi szakértő számtalan törvénysértő ügyletet tapasztalt, amiről jelentésében tájékoztatta Matyit, és közölte vele: az Alexandra ebben a gazdálkodási szellemben nem működhet tovább.

– A Matyi család két és fél éve több mint egymilliárd forinttal tartozik a Wolf Kft.-nek. Szeptemberben biztosítékként felajánlották a Wolfnak, hogy vegye meg 1,5 millió forintért a család tulajdonában lévő Rainbow Kft. 50 százalékát. A szerződés megkötésekor Matyi Dezső személyesen képviselt a régi tulajdonosok közül kettőt: az édesapját és a kisebbik lányát, míg volt felesége maga járt el.

Nyugodtan állunk minden vizsgálat elé, sőt örülünk neki, mert legalább kiderül az igazság. Választ kapunk a kérdésre is: ha Matyi szerint szeptemberben okirat-hamisítás történt, miért csak öt hónappal később tett feljelentést?

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szandi: Anyu álmát váltottam valóra

  Szandi: Anyu álmát váltottam valóra

  Szandi és Vastag Csaba óriási bravúrt hajtottak végre a TV2 Csak show és más semmi című műsorában, mikor légtornász mutatványukkal megnyerték az első adást.

 • Dakota szexi hassal cáfolja a terhességet

  Dakota szexi hassal cáfolja a terhességet

  Nemrég arról írtak a lapok, hogy az „…ötven árnyalata”-filmek sztárja, Dakota Johnson és kedvese, a Coldplay frontembere, Chris Martin első gyermeküket várják. Nemrég az énekes házánál rózsaszín és kék lufikat fotóztak, és a fotósok azt hitték, hogy babaváró parti volt, de állítólag csak Dakota születésnapját ünnepelték.

 • Humorral üti el a változókort Szulák Andrea

  Humorral üti el a változókort Szulák Andrea

  Szulák Andrea 3 évvel ezelőtt vált el gyermeke édesapjától, s azóta főleg kislányára, Rozinára, és a munkájára koncentrál, azon belül is kiváltképp a Menopauza című musicialre.

 • Elítélték Van Damme fiát

  Elítélték Van Damme fiát

  Ötvennyolcadik születésnapját ünnepli Jean-Claude Van Damme, a terpeszéről is híres akciósztár azonban nem felhőtlenül boldog. 22 éves fia, Nicholas Van Varenberg ugyanis nemrég 18 hónap felfüggesztett büntetést kapott.