EUR: 323,23 Ft
CHF: 282,81 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Debrecen

Alternatív autótervezők

A nemzetközi egyetemi összesítésben második helyen állnak a debreceni alternatív autótervezők – tudatta az unideb.hu hírportállal Juhász György, a gépészmérnöki kar egyetemi docense, aki a Főnix csapat támogató tanára.

A megmérettetésen a hallgatók és oktatók gyártmányai több esetben végeztek az első helyen. A saját tervezésű, alternatív meghajtású kocsi „gőzerővel” készül a május eleji, egri Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyre. Ezúttal is ügyességi, távolsági és gyorsulási számokban lehet rajthoz állni, utóbbiban tavaly kategóriagyőztes volt a Puff Air csapat. Az információkból azt is megtudtuk, hogy a siker kulcsa – a kiváló tervezői és szerelői munkán túl – a szebbik nem kezében lesz, hiszen mindkét pneumobil pilótája a kar hallgatónője lesz, csakúgy, mint az elektromos hajtású jármű esetében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.