EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Debrecen

Alternatív autótervezők

A nemzetközi egyetemi összesítésben második helyen állnak a debreceni alternatív autótervezők – tudatta az unideb.hu hírportállal Juhász György, a gépészmérnöki kar egyetemi docense, aki a Főnix csapat támogató tanára.

A megmérettetésen a hallgatók és oktatók gyártmányai több esetben végeztek az első helyen. A saját tervezésű, alternatív meghajtású kocsi „gőzerővel” készül a május eleji, egri Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyre. Ezúttal is ügyességi, távolsági és gyorsulási számokban lehet rajthoz állni, utóbbiban tavaly kategóriagyőztes volt a Puff Air csapat. Az információkból azt is megtudtuk, hogy a siker kulcsa – a kiváló tervezői és szerelői munkán túl – a szebbik nem kezében lesz, hiszen mindkét pneumobil pilótája a kar hallgatónője lesz, csakúgy, mint az elektromos hajtású jármű esetében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.