EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Debrecen

Alternatív autótervezők

A nemzetközi egyetemi összesítésben második helyen állnak a debreceni alternatív autótervezők – tudatta az unideb.hu hírportállal Juhász György, a gépészmérnöki kar egyetemi docense, aki a Főnix csapat támogató tanára.

A megmérettetésen a hallgatók és oktatók gyártmányai több esetben végeztek az első helyen. A saját tervezésű, alternatív meghajtású kocsi „gőzerővel” készül a május eleji, egri Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyre. Ezúttal is ügyességi, távolsági és gyorsulási számokban lehet rajthoz állni, utóbbiban tavaly kategóriagyőztes volt a Puff Air csapat. Az információkból azt is megtudtuk, hogy a siker kulcsa – a kiváló tervezői és szerelői munkán túl – a szebbik nem kezében lesz, hiszen mindkét pneumobil pilótája a kar hallgatónője lesz, csakúgy, mint az elektromos hajtású jármű esetében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.