EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Amerika újabb észak-koreaiakra terjesztette ki szankcióit

Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken újabb észak-koreaiakra vetett ki szankciókat, ezúttal tizenegy személyre és egy vállalatra.

A büntetőintézkedésekkel sújtottak valamilyen módon segítették Phenjan fegyverkezési programját, és ezzel folyamatosan megsértették az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.


Az intézkedések értelmében egyebek között zárolják az érintettek esetleges amerikai tulajdonát.

A szankciók kiszabásáról szóló közleményt Steven Mnuchin pénzügyminiszter írta alá.

“A mai szankciók célja, hogy megszakítsák az észak-koreai kormány törvényellenes nukleáris és ballisztikusrakéta-programját segítő hálózatot és eszközrendszert”- olvasható a közleményben.

Mnuchin leszögezte: a szankciók jelzik az amerikai kormányzat elkötelezettségét az Egyesült Államokat és szövetségeseit, valamint a Koreai-félsziget és az ázsiai-csendes-óceáni térség stabilitását veszélyeztető phenjani fenyegetések visszaszorítására.

A miniszter hasonló intézkedésekre sürgette az Egyesült Államok partnereit és szövetségeseit is.

A szankciókkal most sújtott személyek és vállalat a phenjani kormány megbízottjaként tevékenykedtek Oroszországban, Kínában, Vietnamban és Kubában, annak érdekében, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak vagy fegyveralkatrészek beszerzését biztosítsák korábban már büntetőintézkedésekkel sújtott észak-koreai cégeknek.

Az amerikai pénzügyminisztérium közleménye leszögezi, hogy .

Kapcsolódó Cikkek