EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Külföld

Amerikai szenátor: felül kell vizsgálni a Soros-szervezetek támogatását

Utah állam republikánus párti szenátora szerint az Obama kormányzat Külügyminisztériuma az USA nemzeti érdekeit háttérbe szorítva, ideologikus politikát folytatott és világszerte baloldali ügyekért küzdött. Mike Lee a Heritage Foundation egyik rendezvényén példaként említette Kelet-Európa egyes államait, ahol a konzervatív politikusokat az Obama-féle külügy valósággal kirekesztette. Főleg Macedónia példáját hozta elő, ahol éppen az amerikai beavatkozás teremtett válságot. Külön kiemelte, hogy a kormányzat által több millió dollárral támogatott Soros-féle szervezetek a sajtóban a Kreml ügynökeiként festették le őt és képviselőtársait, amiért a finanszírozás felülvizsgálatát kérték Rex Tillerson jelenlegi külügyminisztertől – írja a 888.hu.

Az Obama-adminisztráció alatt az amerikai diplomácia – akárcsak a központi kormányzat nagy része – tudatosan más irányt vett, gyakran az alapvető nemzeti érdekek fölé emelve az ideologikus politikát. Bármit is gondol az ember abortuszról, energiaszabályozásról, alternatív családmodellekről, ezek nem alapvető nemzetközi prioritásai az amerikai népnek és nem létfontosságúak az amerikai nemzetbiztonság számára. Ezek hazai politikai viták. Egy kiváltságos, globalista elit kedvenc ügyei” – jelentette ki Mike Lee szenátor, aki szerint Obama elnök adminisztrációjának nyolc éve alatt mégis ezek az ügyek képezték egy globális átnevelési kampány tartalmát.


Szerinte az amerikai diplomatáknak nem szabadna körbeutazniuk a világot balos ügyek támogatásának céljával, az Egyesült Államok nevét és hitelességét, valamint az amerikai adófizetők pénzét felhasználva.

Az amerikai nép által finanszírozva, az amerikai adófizetők által finanszírozva. Akik előtt álcázva tartották mindezt olyan ártalmatlannak hangzó programnevek segítségével, hogy demokráciatámogatás, kormányzati átláthatóság és emberi jogok” – mondta Lee.


Mike Lee a Heritage Foundation egyik rendezvényén Macedóniáról és Kelet-Európáról is nyíltan beszélt, felvázolva a baloldali ügyek érdekében tevékenykedő, bőkezűen pénzelt, kívülről jövő politikai aktivizmust és Soros György szervezeteinek nagy befolyását.

“A délkelet-európai Macedóniában például az egyik legszigorúbb abortuszszabályozás van Európában, valamint egy egykulcsos adórendszer immár közel egy évtizede. Leginkább talán éppen azok a konzervatívok érezhették kiközösítve magukat az Egyesült Államok által 2009 óta, akik olyan országokban élnek, mint Macedónia, Lengyelország vagy Albánia. Amit a Külügyminisztériumban dolgozó progresszívek úgy írhatnak le, hogy „rutinszerű demokratikus és emberi jogi támogatás”, az ezen országok állampolgárai számára gyakran úgy tűnhet, mint bőkezűen pénzelt, kívülről jövő politikai aktivizmus, amely balos ügyek érdekében, balos politikusokkal aláássa nemzetük legitim kormányát és régóta fennálló kulturális normáit. És ki tudná megkérdőjelezni aggodalmaikat, amikor a Külügyminisztérium és a USAID az amerikai adófizetők pénzéből milliókkal támogatott Kelet-Európában olyan jól ismert progresszív pártolókhoz köthető szervezeteket, mint Soros György és az ő Nyílt Társadalom Alapítványa – akik nem csinálnak titkot abból, milyen politikát támogatnak.”

A szenátor elmondta, hogy megbízható külügyi tisztviselőktől hallott – nemcsak Európára, de jelentős mértékben az egész világra vonatkozó – aggodalmak miatt márciusban öt kollégájával levélben kérte Rex Tillerson jelenlegi külügyminisztert, hogy vizsgálja felül az emberi jogi és demokráciaprogramok finanszírozását, valamint vessen véget minden olyan gyakorlatnak, amely ártalmas lehet az USA nemzeti érdekeire nézve.

“A minisztérium első reakciója elutasító volt aggodalmainkkal szemben, és megtagadta egy ilyen felülvizsgálat lefolytatását. Ehelyett a Soros-szervezetek jelenlegi és egykori munkatársai a sajtóhoz fordultak, azzal vádolva meg a külügyminisztérium bírálóit, hogy a Kreml ügynökei.”– mondta Mike Lee.

Kapcsolódó Cikkek