EUR: 322,22 Ft
CHF: 285,10 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Amikor az irodalom és a rockzene találkozik

Simó József több mint 10 éve ismerte meg Wass Albert írásait, majd irodalmi esteket és előadásokat kezdett tartani az író műveiből. Egyik előadásán sikerült megkapnia Wass Albert címét is, és ettől kezdve – bár csak levelezés útján, de – kapcsolatba kerülhetett az emigráció egyik legkitűnőbb alakjával.

Az Ismerős Arcok egyik küldetésének tekinti a tradicionális és kortárs magyar irodalom népszerűsítését, ezen belül is Wass Albert munkásságának megismertetését. Ezzel erősíteni kívánják közönségük kulturális és nemzeti identitását.


Az Ismerős Arcok zenekar a közösség kulturális és nemzeti identitását szeretné erősíteni.

A zenekart és Simó Józsefet Wass Albert szeretete hozta össze. Az Ismerős Arcok első lemeze, az „Egy a hazánk” a költő tiszteletére született meg. Wass Albert az írásaiban olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek a magyarság megmaradása szempontjából fontosak és időszerűek. A vásárhelyi koncerten így találkozhatott egymással az irodalom és a rockzene.

Simó Józseffel, a Wass Albert hagyaték gondozójával, a Czegei Wass Alapítvány elnökével egészült ki az ismerős Arcok.

– Azok a gondolatok, amelyekről az előadásban beszélünk, nemcsak a magyarságnak fontosak, hanem egyetemes gondolatok. A haza szeretetéről, az igazságról és a becsületről szólnak. Ezek olyan alapértékek, amelyek kiveszőben vannak a mai kor társadalmából. Mi szeretnénk, ha ezek tovább élnének – nyilatkozta Galambos Nándor, a zenekar basszusgitárosa.

Galambos Nándor, az Ismerős Arcok basszusgitárosa

Az este folyamán azok az Ismerős Arcok-dalok csendültek fel, amelyek kérdéseket tesznek fel Wass Albert műveivel kapcsolatban. Voltak szerelmes hangvételűek, valamint olyanok is, amelyek érintették a hazaszeretet és a barátság kérdését.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.