2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb VI.kerület

Amszterdam az Andrássy úton

Egy kilencéves kisfiú mindent másképp lát, mint a többi ember. Mi ez? Természetesen mese. A Kolibri Fészek (Andrássy út 74.) a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódva tartott új premiert.

Nehéz utat választott alapításakor, 1992-ben a Kolibri Színház: arra vállalkozott, hogy három VI. kerületi játszóhelyén (Kolibri Színház, Kolibri Pince, Kolibri Fészek) a legkritikusabb közönségnek, a gyerekeknek és a kamaszoknak mutasson be előadásokat. Eddigi működésük során végig az volt a cél, hogy az előadásokat a 0–18 éves korosztály érettségének megfelelően alakítsa ki. A nulla ebben az esetben nem jelképes szám, a színház valóban szól a legkisebbekhez is, hiszen csecsemőszínházként is működik.


(fotó: MTI)

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében tartották meg új premierjüket április 1-jén: egy holland szerző, Guus Kuijer kisregényéből született a Minden dolgok könyve című előadás, amelynek főhőse egy kilencéves amszterdami kisfiú. A történet szerint Thomas édesapjával él, aki túlságosan szigorúan neveli őt. A kisfiú egy képzelt világgal vigasztalja magát a nehéz pillanatokban, és e világ történéseit le is jegyzi egy nagy könyvben.

Nehéz témáról szól a mű, de nem nehézkesen: humor, jó zene és szellemes párbeszédek segítenek a főhősnek és a nézőnek is a szorongató jelenségek megértésben és feldolgozásában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.