EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb IX.kerület

Aranyos zöld-fehér lányok

A női kézilabda Magyar Kupát az elmúlt 12 évben a Győr nyerte. Ám most a Ferencváros letaszította a trónról a győrieket, miután a végletekig kiélezett mérkőzésen büntetőkkel győzni tudott az idei fináléban.

A története 16. döntőjét játszó Győr egyébként a DVSC, míg a Ferencváros a Dunaújváros legyőzésével jutott be a fináléba. A találkozón szinte végig a Ferencváros vezetett, sőt fél perccel a találkozó vége előtt egygólos előnyben támadhatott a győzelemért, a győriek Eduarda Amorim utolsó másodperces góljával azonban egyenlítettek, így büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa.


A Fradi büntetőkkel győzte le a Győrt a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A hétméterespárbajt  Amorim hibája döntötte el, rajta kívül ugyanis mindenki betalált. A döntő legjobb játékosának a Ferencváros csapatkapitányát, Szucsánszki Zitát választották.
– Nagyon feszültek voltak a játékosok a végén, emiatt egyenlített a Győr az utolsó másodpercben, de helyre tudtuk hozni. Nagy hőstett és fegyvertény a Magyar Kupa elhódítása, hiszen a világ legjobbjai ellen sikerült ez. Az döntött, hogy a kapusteljesítmény a mi javunkra billent – mondta a mérkőzés után Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Lukács Viktória és Danick Snelder a megérdemelt aranyéremmel (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Szucsánszki Zita neve szinte egybeforrt a Ferencvárossal, hiszen bár a 29 éves játékos komolyabb kézilabda-karrierje 13 évesen, a Postás együttesében kezdődött, majd szerepelt a Kőbányai Spartacusban, 2005 óta a Ferencváros játékosa, itt mutatkozhatott be az élvonalban. A 132-szeres válogatott játékost – a nemzeti csapatban 2006. november 4-én, Szlovákia ellen mutatkozott be – 2011-ben az év női kézilabdázójának választották, de sikeres pályafutása során még sosem emelhette magasba a Magyar Kupát.
– Valóban, még sosem nyertem el ezt a serleget, tán nem árulok el nagy titkot, hogy nagyon jó érzés – mondta a játékos a mérkőzés után. – Azt hiszem, siker annak köszönhető, hogy az egész csapat nagyszerűen játszott.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.