2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb IX.kerület

Aranyos zöld-fehér lányok

A női kézilabda Magyar Kupát az elmúlt 12 évben a Győr nyerte. Ám most a Ferencváros letaszította a trónról a győrieket, miután a végletekig kiélezett mérkőzésen büntetőkkel győzni tudott az idei fináléban.

A története 16. döntőjét játszó Győr egyébként a DVSC, míg a Ferencváros a Dunaújváros legyőzésével jutott be a fináléba. A találkozón szinte végig a Ferencváros vezetett, sőt fél perccel a találkozó vége előtt egygólos előnyben támadhatott a győzelemért, a győriek Eduarda Amorim utolsó másodperces góljával azonban egyenlítettek, így büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa.


A Fradi büntetőkkel győzte le a Győrt a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A hétméterespárbajt  Amorim hibája döntötte el, rajta kívül ugyanis mindenki betalált. A döntő legjobb játékosának a Ferencváros csapatkapitányát, Szucsánszki Zitát választották.
– Nagyon feszültek voltak a játékosok a végén, emiatt egyenlített a Győr az utolsó másodpercben, de helyre tudtuk hozni. Nagy hőstett és fegyvertény a Magyar Kupa elhódítása, hiszen a világ legjobbjai ellen sikerült ez. Az döntött, hogy a kapusteljesítmény a mi javunkra billent – mondta a mérkőzés után Elek Gábor, az FTC vezetőedzője.

Lukács Viktória és Danick Snelder a megérdemelt aranyéremmel (MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Szucsánszki Zita neve szinte egybeforrt a Ferencvárossal, hiszen bár a 29 éves játékos komolyabb kézilabda-karrierje 13 évesen, a Postás együttesében kezdődött, majd szerepelt a Kőbányai Spartacusban, 2005 óta a Ferencváros játékosa, itt mutatkozhatott be az élvonalban. A 132-szeres válogatott játékost – a nemzeti csapatban 2006. november 4-én, Szlovákia ellen mutatkozott be – 2011-ben az év női kézilabdázójának választották, de sikeres pályafutása során még sosem emelhette magasba a Magyar Kupát.
– Valóban, még sosem nyertem el ezt a serleget, tán nem árulok el nagy titkot, hogy nagyon jó érzés – mondta a játékos a mérkőzés után. – Azt hiszem, siker annak köszönhető, hogy az egész csapat nagyszerűen játszott.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.