EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb

Átlagosan 1,8 millió forintot szánnak lakásfelújításra a magyarok

Átlagosan 1,8 millió forintot szánnak lakásfelújításra a magyarok, a legtöbben festésre és tapétázásra, majd ezután a nyílászárók cseréjére és a fürdőszoba felújítására költenének. A lakáscélú megtakarítással rendelkezők az átlagnál többet fordítanának renoválásra – derül ki a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. országos reprezentatív kutatásából.

A lakáskassza hétfői közleményében ismerteti: a magyarok többségének, közel 55 százalékának van valamilyen lakással kapcsolatos jövőbeni szándéka, közülük a legtöbben (25 százalék) saját ingatlanjuk felújítását, modernizálását tervezik. A 30-as és 40-es korosztályban a legjellemzőbb, hogy végső otthonként gondolnak meglévő lakásukra, így ebben az életkorban, és az első gyerek megszületését követően válik fontossá a felújítás.


Festésen és tapétázáson a felújítást tervezők 62 százaléka gondolkodik, a második leggyakoribb a nyílászárók cseréje (44 százalék), ezt követi a fürdőszoba felújítása (40 százalék), majd a hőszigetelés (39 százalék), a fűtési rendszer (38 százalék), valamint a padló (37 százalék) és konyha (32 százalék) átalakítása.

A kutatásból az is kiderül, hogy a konyha, az elektromos hálózat és a vízvezeték felújításának terve jobban előtérbe kerül akkor, amikor a renoválás nem a meglévő saját, hanem új lakás vásárlásához kapcsolódik. Átalakítást leginkább a fiatalok terveznek, a húszas éveikben járók változtatnának legnagyobb arányban az alaprajzon, építenének új falakat otthonukba.


A központi régióban élők és a felsőfokú végzettségűek az átalagos 1,8 milliónál nagyobb összeggel számolnak, a lakás-előtakarékossági szerződéssel rendelkezők pedig átlagosan 2,3 millió forintot szánnának a lakás felújítására.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.