EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb

Autóbomba robbant Bagdadban, többen meghaltak

Autóbomba robbant péntek este Bagdad központjában. A detonáció megölt négy embert, nyolcat pedig megsebesített – adta hírül az iraki rendőrség.

A robbanás egy olyan utca közelében történt, amelyben több külföldi médium irodája, továbbá a francia nagykövetség épülete van.

Az iraki belügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a robbantás öngyilkos merénylő műve volt, és rajta kívül a három halálos áldozat mindegyike közlekedési rendőr. A merénylő célpontja egy rendőrőrs bejárata volt.

A terrortett elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett, amely már többször hajtott végre hasonló támadásokat iraki biztonsági erők ellen.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.