2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Az Audi az emberekért versenyez

Csábító lehetőségek széles palettáját kínálja az Audi jelenlegi és leendő munkatársainak a rugalmas munkaidő bevezetésétől a sokrétű képzési programokig.

Egyre nehezebben találnak új munkatársakat a cégek, egyre nagyobb a verseny a jó szakemberekért az álláspiacon. Immár nem csak a konkurens vállalatok, hanem a különböző ágazatok – a kereskedelem, az agrárium vagy éppen az autóipar – szereplői is igyekeznek magukhoz csábítani az embereket a másiktól. Bár az Audi évek óta az élen végez a legjobb magyarországi munkahelyek versenyében, ennél a cégnél is folyamatosan azon dolgoznak, hogy egyre vonzóbb csomagot kínáljanak a dolgozni vágyó, tehetséges, ambiciózus munkavállalóknak.


dr. Knáb Erzsébet – Fotó: HG Media

Dr. Knáb Erzsébet, Audi Hungaria Zrt. igazgatótanácsának személyügyekért felelős tagja a minap a HG Media Fókuszban című konferenciasorozatának munkaerőhiánnyal foglalkozó rendezvényén mutatott be néhányat azokból a programokból, amik révén a cég kitűnik az álláspiaci versenyben.

„Érdemes időt és energiát fektetni a munkatársak képzésébe, mert az ilyen jellegű juttatás tapasztalataink szerint egyértelműen megtartó erő, és növeli a lojalitást. Van olyan kollégánk, aki szakmunkásként kezdte a pályáját az Audinál, és a napokban fogja átvenni a diplomáját” – mondta dr. Knáb Erzsébet. Hozzátette: szoros kapcsolatban vannak több szakképző, felsőfokú intézménnyel is, így már az iskolai évek alatt ki tudják válogatni a legtehetségesebb fiatalokat, és – nem mellesleg – segítik is a szakmai alapok, a megfelelő tapasztalat megszerzését.


Ennél is szélesebb azonban a csábító lehetőségek palettája, hiszen bevezették már a rugalmas munkaidőt (természetesen nem a szalag mellett dolgozó munkakörök esetében) és több területen működik a home office, azaz az otthoni munkavégzés gyakorlata is. A robotizáció és a digitalizáció egyre több feladatkörben teremti meg ennek lehetőségét. Tervezik a desksharing, azaz a munkakör megosztás bevezetését is – ez a módszer kedvelt foglalkoztatási forma például szülés után visszatérő nők esetében.

Kapcsolódó Cikkek