2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb VIII.kerület

Az egészségbiztonság növelése a cél Józsefvárosban

Józsefvárosban az április 7-i Egészségügyi Világnaphoz kapcsolódóan ismét szűrőszombatot szerveznek, melynek során az érdeklődők ingyenesen vehetnek részt különböző szűrővizsgálatokon. A program az önkormányzat azon törekvésének része, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse a józsefvárosiak egészségbiztonságának növelését.

1948. április 7-én az ENSZ szakosított intézményeként megkezdte működését az Egészségügyi Világszervezet (WHO). Erre az eseményre emlékezünk minden év április 7-én, az Egészségügyi Világnapon. A Józsefvárosi Önkormányzat a világnap alkalmából ismét szűrőszombatot szervez. A program 2009-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a józsefvárosiak segítséget kapjanak a leggyakrabban előforduló népbetegségek megelőzésében és korai diagnosztizálásában. Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt és tanácsokat kapnak. Április 8-án, pénteken 8 és 14 óra között az Auróra utcai Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban végzik a vizsgálatokat előzetes bejelentkezés alapján, melyre személyesen a recepción vagy telefonon van lehetőség.


Az önkormányzat a havonta megrendezett szűrőszombatokon túl is segíti a rendelkezésére álló eszközökkel a józsefvárosiak egészségbiztonságának növelését. 2015-ben mintegy 1,5 milliárd forintból teljeskörűen felújították az Auróra utcában a szakrendelőt. A rendelőben dolgozó munkatársaknak, az új informatikai rendszernek és az épület fejlesztésének köszönhetően gördülékeny és folyamatos a betegellátás. Emellett Józsefváros vezetése tavaly elfogadta a Józsefvárosi Egészségügyi Életpályamodellt, melynek célja a háziorvosok megbecsülése és a háziorvosi életpálya vonzóbbá tétele a kerületben. Az életpálya nemcsak a háziorvosok számára járó juttatásokat és szolgáltatásokat gondolja úja, hanem szeretné megteremteni a környezeti feltételeket is ahhoz, hogy az orvosok Józsefvárost válasszák. Ennek érdekében már el is kezdődött a háziorvosi rendelők felújítása. A képviselő-testület legutóbbi döntésének köszönhetően felújítják a Szigony utcai 500 négyzetméteres gyermek- és felnőttháziorvosi rendelőket, mintegy 124 millió forintból. A beruházás többek között érinti a nyílászárók, álmennyezet és padlóburkolat cseréjét, belső gépészeti szereléseket, klímarendszer kiépítését, valamint a homlokzatok és a lapos tető felújítását és szigetelését.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek