2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Debrecen

Az élet minden perce értékes

Elkísérés és elengedés: egy hét a méltóság jegyében Debrecenben. A tízesztendős Méltóság Mezeje program egy csodaszép emberi segítségcsokor, az élet mellé állás ereje, életigenlés és kellő kézfogás, valódi segítség az indulónak.

A jubileumi év apropóján április 3-án elkezdődött a Méltóság Hete című rendezvénysorozat, mely az emberi méltóság témakörére építve szakmai programokkal, színházi és bábszínházi előadással, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal is várta az érdeklődőket április 9-ig több helyszínen.


A Kenézy Kórházban nyitotta meg Széles Diána a Méltóság Hete jubileumi programsorozatot. Az alpolgármester elmondta: 1600 civil szervezet működik a városban, és ezek közül a Méltóság Mezeje program mögött van a legnagyobb összefogás. Ennek is köszönhető, hogy a tervek szerint egy éven belül megépül a hospice-ház, ahol az életük utolsó szakaszában lévők megfelelő és teljes körű ellátást kapnak.

Porkoláb Gyöngyi és Széles Diána

– Százmillió forintot ad Debrecen városa hozzá, nagyon köszönjük Magyarország kormányának támogatását is, hiszen nélküle nem tudnánk megépíteni a házat mutatott rá Széles Diána alpolgármester.


– A Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében elindított Méltóság Mezeje szemléletformáló program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára és azt hangsúlyozza, hogy az élet minden perce értékes. A sárga nárcisz szimbolikáján keresztül szakemberekkel évek óta közösen dolgozunk azon, hogy minél többen ismerjék meg a hospice és palliatív szemlélet lényegét; az elkísérés, az elengedés folyamatának szomorú és felemelő érzését tette hozzá Porkoláb Gyöngyi, a program vezetője, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.