EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Extra

Az exbarát állítja: Bertók Mariann féltékenységből vallott rá

Egy sorozatrablással vádolt férfival élt együtt évekig a 2011-es Miss Hungary győztese, Bertók Mariann, aki a vád szerint még segített is szerelmének a rablásokban, ám csak a szakítás után tálalt ki a rendőröknek.

A házi őrizetben lévő Pintér Richárdot hat rendbeli pénzszállítórablással és három betöréses rablással vádolják, eddig öt évet ült előzetes letartóztatásban. Most ítélethirdetésre vár. És átkozza a napot, amikor megismerte Bertók Mariannt, a későbbi 2011-es Miss Hungary győztesét.– Egy féltékeny nő bosszúja miatt kerültem bajba – állítja Richárd. – Ingatlanok eladásából éltem, amikor Mariann hozzám költözött. Két évvel később szakítottunk, mert megismertem jelenlegi kedvesemet. Mariann féltékeny volt, nem tudta elviselni, hogy már nem lehet az életem része. Hat hónappal később bosszút állt. Az új barátjával bement a rendőrségre, és feljelentett, hogy kiraboltam hat pénzszállító autót és három családi házat. Mariann új barátja járt a legjobban: felvette a nyomravezetőnek járó tízmillió forintos jutalmat, majd szakított a lánnyal.

Bertók Maya, fotó: dfp

Csakhogy a rendőrség Richárd és Mariann közösen bérelt garázsában öt Parabellum pisztolyt, egy AK–47-es gépkarabélyt és lőszereket talált. Richárd állítja, fogalma sincs, hogy kerültek oda a fegyverek, amelyekről eltüntették a gyári sorozatszámot.


– Sok furcsaság van még az ügyemben – folytatja Richárd. – Mariann 2011. november 5-én a rendőrségi kihallgatásán nem akart megszólalni, mondván: nem köteles magára terhelő vallomást tenni. Tíz nappal később saját magát is bemártva azt állította, hogy a fegyveres rablások előtt a helyszínen figyelt, a rabláshoz viselt ruhákat, cipőket metszőollóval tízcentis csíkokra vágta. És a rablás után a festékpatronoktól szennyezett bankjegyeket nedves törlőkendővel tisztította meg. Szerintem a volt barátnőm értesült a rablás részleteiről, azt pedig furcsállom, hogy a vallomása után megszűnt Mariann gyanúsítása, és csupán tanú lett az ügyben.

Ez feltűnt a bíróságnak is. Öt tárgyalási napon hiába kérdezték Marianntól: mi történt azon tíz nap alatt, amikor is végül úgy döntött, hogy magára nézve is terhelő vallomást tesz. A szépségkirálynő makacsul állította, nem emlékszik azokra a napokra. Végül azt találta ki, hogy a rendőrök titoktartásra kötelezték. Erről persze papírt nem tudott felmutatni a bíróságnak.

– Ártatlan vagyok, mégis kilenc rablással vádolnak és 230 millió forintot keresnek rajtam. Hamarosan ítélethirdetés lesz, bízom a bíróság bölcsességében – reménykedik Richárd.

Fiatal volt és szerelmes

A szépségkirálynő a nyomozók kérdésére azt válaszolta: fiatal volt és szerelmes, be akarta bizonyítani a családjának, hogy képes egyedül is megállni a lábán. Minden rablás után abban reménykedett, hogy szerelme az utolsó bűncselekmény után abbahagyja, ezért maradt barátja mellett. Mariann későbbre ígért nyilatkozatot lapunknak.

Kapcsolódó Cikkek