EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,23 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Életmód

Az indiánok kagylóval szőrtelenítettek

Morgan Mikenas fitneszblogger egy évig nem szőrtelenített, és megmutatta, hogy néz ki a teste szőrösen. Legújabb videójában arról beszél, hogy már gyerekkorában csúfolták szőrös lába miatt, ezért elég korán elkezdte a szőrtelenítést.

Most viszont büszke arra, hogy már nem babrál a borotvával. Sokan a védelmükbe vették, és úgy vélik, ezzel az akciójával tükröt mutat a mai torz társadalomnak, amely a természetes dolgok ellen megy, hiszen nagyanyáink sem szőrtelenítettek. Mások viszont a régi görögöket és egyiptomiakat emlegetik, ahol bizony az ápoltsághoz hozzátartozott a szőrtelenítés is. Egy biztos: a „Szőrösen vagy szőrtelenül?” kérdés régóta foglalkoztatja az embereket. Az ókori egyiptomi nők még cukorpasztával szőrtelenítették érzékeny pontjaikat, a görögök pedig addig dörzsölték szőrös testrészeiket érdes bőrökkel, amíg el nem kopott a szőr.


Keleten citrommal kevert faggyúgyantát használtak a nők, a férfiak pedig bor és kátrány keverékét. Rómában sem volt divat a szőrös láb és szemérem, a köznép és a rabszolgák szálanként tépték ki egy csipeszszerű eszközzel, a nemesek pedig cukorsziruppal szedték le. A középkorban viszont nem szőrtelenítettek, a szigorú erkölcsök és a higiénés szokások miatt. A reneszánsz nők égetett mésszel távolították el a felesleges szőrzetet, és bár szőrszál valóban nem maradt rajtuk, a bőrüket pörsenések lepték el a fájdalmas procedúra után. Az indiánok is gondot fordítottak a szőrtelenítésre, különböző éles kagylóhéjakkal távolították el a mellkasukról, hónaljukról, szemérmükről, lábukról és arcukról a pihéket.

A XIX. században hol bozontos, hol csupasz nőiességgel találkozhattunk, és a XX. század elejéről ránk maradt erotikus fotográfiák is azt bizonyítják, hogy volt, aki epilált. A 70-es években ismét a természetes szőrzet volt a trend, aztán a 90-es évektől szinte természetessé vált a szőrtelenítés. Manapság van, aki mellette áll, és van, aki ellene voksol.


A női borotva

Egy utazó ügynök, King Camp Gillette találta fel az 1800-as évek végén a mindkét oldalán éles és vékony acélpengét, amelynek női változatát 1915-től gyártják.

Kapcsolódó Cikkek

 • A házi kenyér a legfinomabb

  A házi kenyér a legfinomabb

  Nagyanyáink, dédanyáink otthon sütötték a kenyeret, és bizony komoly munka volt a dagasztás, a kelesztés és a ropogósra sütés. A sütéshez már előző nap felkészültek, de másnap kora reggel 4-5 órakor kezdődött az igazi munka, hogy délre elkészüljön a friss kenyér, ami minősítette a háziasszonyt.

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.