EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Életmód

Az indiánok kagylóval szőrtelenítettek

Morgan Mikenas fitneszblogger egy évig nem szőrtelenített, és megmutatta, hogy néz ki a teste szőrösen. Legújabb videójában arról beszél, hogy már gyerekkorában csúfolták szőrös lába miatt, ezért elég korán elkezdte a szőrtelenítést.

Most viszont büszke arra, hogy már nem babrál a borotvával. Sokan a védelmükbe vették, és úgy vélik, ezzel az akciójával tükröt mutat a mai torz társadalomnak, amely a természetes dolgok ellen megy, hiszen nagyanyáink sem szőrtelenítettek. Mások viszont a régi görögöket és egyiptomiakat emlegetik, ahol bizony az ápoltsághoz hozzátartozott a szőrtelenítés is. Egy biztos: a „Szőrösen vagy szőrtelenül?” kérdés régóta foglalkoztatja az embereket. Az ókori egyiptomi nők még cukorpasztával szőrtelenítették érzékeny pontjaikat, a görögök pedig addig dörzsölték szőrös testrészeiket érdes bőrökkel, amíg el nem kopott a szőr.


Keleten citrommal kevert faggyúgyantát használtak a nők, a férfiak pedig bor és kátrány keverékét. Rómában sem volt divat a szőrös láb és szemérem, a köznép és a rabszolgák szálanként tépték ki egy csipeszszerű eszközzel, a nemesek pedig cukorsziruppal szedték le. A középkorban viszont nem szőrtelenítettek, a szigorú erkölcsök és a higiénés szokások miatt. A reneszánsz nők égetett mésszel távolították el a felesleges szőrzetet, és bár szőrszál valóban nem maradt rajtuk, a bőrüket pörsenések lepték el a fájdalmas procedúra után. Az indiánok is gondot fordítottak a szőrtelenítésre, különböző éles kagylóhéjakkal távolították el a mellkasukról, hónaljukról, szemérmükről, lábukról és arcukról a pihéket.

A XIX. században hol bozontos, hol csupasz nőiességgel találkozhattunk, és a XX. század elejéről ránk maradt erotikus fotográfiák is azt bizonyítják, hogy volt, aki epilált. A 70-es években ismét a természetes szőrzet volt a trend, aztán a 90-es évektől szinte természetessé vált a szőrtelenítés. Manapság van, aki mellette áll, és van, aki ellene voksol.


A női borotva

Egy utazó ügynök, King Camp Gillette találta fel az 1800-as évek végén a mindkét oldalán éles és vékony acélpengét, amelynek női változatát 1915-től gyártják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.