EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Külföld

Az USA kész a további cselekvésre Szíriában

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki ülésén leszögezte: szükség esetén Washington “kész a további cselekvésre” Szíriában.

Felszólalásában Haley azt mondta: az Egyesült Államoknak az idlíbi gáztámadás után, csütörtökön Szíriára mért légicsapásai “teljes mértékben” igazoltak voltak. Véleménye szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök azért követte el a vegyifegyver-támadást, “mert azt hitte, megúszhatja. Tudta, hogy Oroszország támogatja.”

Haley hozzátette: “ez azonban a múlt éjjel megváltozott”. A nagykövet hangsúlyozta, hogy most új szakasz következik Szíriában, és “politikai megoldást kell találni” “erre a rémséges konfliktusra”.

Nikki Haley előtt szólalt fel Oroszország helyettes ENSZ-nagykövete. Vlagyimir Szafronkov “törvénytelennek” nevezte és elítélte az amerikai légicsapást, s leszögezte, hogy komoly következményei lehetnek a térség stabilitására és a nemzetközi politikára nézve is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Már nem viszket!

  A nap képe: Már nem viszket!

  Biztosan sokak számára ismerős az a pillanat, amikor oltári módon elkezd viszketni a hátunk egy olyan pontja, amit szinte lehetetlenség elérni. Ilyenkor jön az, hogy minden lehetséges módszert megragadva igyekszünk enyhíteni a viszkető érzésen akár egy ajtófélfához dörzsölve, vagy egy fakanállal a kezünket meghosszabbítva elérni testünk irritált részét.

 • Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Patkány vetett véget a táncelőadásnak

  Egy patkány okozta rövidzárlat miatt teljes sötétségbe borult szerda este az Adelaide-i Fesztiválközpont, két táncprodukciót, köztük a Csipkerózsika című balett utolsó előadását is félbeszakítva.

 • Járni sem bírt Juncker

  Járni sem bírt Juncker

  Ismét nagyot alkotott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Most a ,múltheti NATO-csúcson tűnt részegnek, sőt több ember kellett támogassa, mert járni is alig bírt.