EUR: 336,83 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Sport

Bajnokok Ligája: Megerősíti az esti meccs biztosítását a müncheni rendőrség

A Dortmundban történt kedd esti bombatámadás után a müncheni rendőrség úgy döntött, megerősíti a biztonsági intézkedéseket a szerdai, Bayern München-Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint az illetékesek délelőtt áttekintették és kiértékelték a helyzetet, és arra a döntésre jutottak, hogy tervezettnél több rendőr biztosítja a csapatokat, illetve nyolcvannal több civilruhás rendőr lesz a stadion közelében.


Az Allianz Arena környékén eredetileg 370 civilruhás rendfenntartó teljesített volna szolgálatot, ezt a létszámot emelték fel 450-re.

Ugyanakkor felhívták a mérkőzésre igyekvő nézők figyelmét – különösen azokét, akik autóval érkeznek, és a létesítmény parkolóját is használni akarják -, hogy a szokásosnál is tüzetesebb biztonsági ellenőrzések miatt még korábban legyenek a helyszínen.

“München és a meccs nincs veszélyben” – hangsúlyozta ugyanakkor a szóvivő.

A Borussia Dortmund csapatbuszát akkor érte támadás, amikor a jármű elindult a hoteltől a stadionba, ahol az együttes a Monacóval csapott volna össze a BL negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozót az incidens miatt szerdára halasztották. A merényletben a Dortmund játékosa, Marc Bartra és egy rendőr sérült meg.

Kapcsolódó Cikkek