2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Bár hízik a Hungast, mégse nyelte le a Sodexot

gyerek, eszik, menzaA Hungast Zrt.-nek rövid időn belül kétszer is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Tavaly tömeges ételmérgezés ügyében marasztalta el a kormányhivatal az érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft.-t, most pedig a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) lépett közbe, hogy egyelőre mégse vehesse meg a Sodexot.

A nagyjából évi 150 milliárd forintos menzapiacon egyre nagyobb a Hungast Zrt. étvágya. Nemrég az Elamen Zrt.-t és a Bakony Gasztot nyelte le, most pedig az eddig ugyancsak konkurensének tartott Sodexora vetett szemet. Ám ez a falat már a torkán akadt. A GVH teljes körű versenyfelügyeleti vizsgálatot indított a tervezett tranzakció kapcsán.


Négy hónapon át azt firtatják, nem kerülne-e a Hungast-csoport meg nem engedett erőfölénybe a piacon, ha a Sodexot is megvenné. Márpedig ennek fennáll a veszélye, mert az öt legnagyobb hazai menzacég közül így három egy kézbe kerülne. Ez nyár végéig kiderül.

Az utóbbi évek legnagyobb ételmérgezési ügyében -, amit a hatóságok szerint elkövettek, de a cég fellebbezett el a határozat ellen-, viszont már májusban kimondja az utolsó szót a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek