EUR: 322,35 Ft
CHF: 281,70 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Bár hízik a Hungast, mégse nyelte le a Sodexot

gyerek, eszik, menzaA Hungast Zrt.-nek rövid időn belül kétszer is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Tavaly tömeges ételmérgezés ügyében marasztalta el a kormányhivatal az érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft.-t, most pedig a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) lépett közbe, hogy egyelőre mégse vehesse meg a Sodexot.

A nagyjából évi 150 milliárd forintos menzapiacon egyre nagyobb a Hungast Zrt. étvágya. Nemrég az Elamen Zrt.-t és a Bakony Gasztot nyelte le, most pedig az eddig ugyancsak konkurensének tartott Sodexora vetett szemet. Ám ez a falat már a torkán akadt. A GVH teljes körű versenyfelügyeleti vizsgálatot indított a tervezett tranzakció kapcsán.


Négy hónapon át azt firtatják, nem kerülne-e a Hungast-csoport meg nem engedett erőfölénybe a piacon, ha a Sodexot is megvenné. Márpedig ennek fennáll a veszélye, mert az öt legnagyobb hazai menzacég közül így három egy kézbe kerülne. Ez nyár végéig kiderül.

Az utóbbi évek legnagyobb ételmérgezési ügyében -, amit a hatóságok szerint elkövettek, de a cég fellebbezett el a határozat ellen-, viszont már májusban kimondja az utolsó szót a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.