2017. november 06., hétfő
Lénárd

Belföld

Bár hízik a Hungast, mégse nyelte le a Sodexot

gyerek, eszik, menzaA Hungast Zrt.-nek rövid időn belül kétszer is meggyűlt a baja a hatóságokkal. Tavaly tömeges ételmérgezés ügyében marasztalta el a kormányhivatal az érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft.-t, most pedig a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) lépett közbe, hogy egyelőre mégse vehesse meg a Sodexot.

A nagyjából évi 150 milliárd forintos menzapiacon egyre nagyobb a Hungast Zrt. étvágya. Nemrég az Elamen Zrt.-t és a Bakony Gasztot nyelte le, most pedig az eddig ugyancsak konkurensének tartott Sodexora vetett szemet. Ám ez a falat már a torkán akadt. A GVH teljes körű versenyfelügyeleti vizsgálatot indított a tervezett tranzakció kapcsán.


Négy hónapon át azt firtatják, nem kerülne-e a Hungast-csoport meg nem engedett erőfölénybe a piacon, ha a Sodexot is megvenné. Márpedig ennek fennáll a veszélye, mert az öt legnagyobb hazai menzacég közül így három egy kézbe kerülne. Ez nyár végéig kiderül.

Az utóbbi évek legnagyobb ételmérgezési ügyében -, amit a hatóságok szerint elkövettek, de a cég fellebbezett el a határozat ellen-, viszont már májusban kimondja az utolsó szót a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Három külföldi férfit embercsempészéssel gyanúsítanak

  Három külföldi férfit embercsempészéssel gyanúsítanak

  Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást két orosz és egy szerb állampolgárságú férfival szemben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – közölték hétfőn a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó Péter: Dimenzióváltás zajlik a magyar gazdaságban

  Szijjártó Péter: Dimenzióváltás zajlik a magyar gazdaságban

  A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, ennek belső oka, hogy a magyar gazdaság gyakorlatilag elérte a teljes foglalkoztatást, a külső pedig a digitalizáció, amely elsöprő lendülettel tört rá a világgazdaságra és azon belül a hagyományos iparágakra, amely közül több is a magyar gazdaság gerincoszlopához tartozik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Vádat emeltek egy Váci úti lövöldözés ügyében

  Vádat emeltek egy Váci úti lövöldözés ügyében

  Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt az ügyészség négy biztonsági őr ellen, aki 2015 nyarán egy budapesti, Váci úti szórakozóhelynél gáz-riasztófegyverrel és vascsővel támadt egy társaságra – közölte a fővárosi főügyészség hétfőn az MTI-vel.