EUR: 322,35 Ft
CHF: 281,70 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Salgótarján

Bármikor lehet lomtalanítani

A VGÜ Nonprofit Kft. 2017-től Salgótarjánban bevezeti a házhoz menő rendszerű lomtalanítást – olvasható a város honlapján közzétett tájékoztatóban.

Továbbra is évi egy alkalommal van lehetőség az ingyenes lomtalanítási szolgáltatás igénybevételére, amelyet házhoz menő járatokkal gyűjtenek majd be, de bevezetik a maximum egy köbméter hulladék mennyiségi korlátját. A korábbi gyakorlattól eltérően a lomtalanítást nem előre meghirdetett napokon, hanem a lakosság igénybejelentése alapján, előre egyeztetett napon végezi el a cég. Az igénybejelentés történhet személyesen az ügyfél-szolgálati irodában (Salgótarján, Kertész út 2.) az internetről letöltött igénybejelentő lap segítségével, telefonon a 0632-440-366-os számon, vagy e-mailben a [email protected] címen. Bejelentéskor meg kell adni a lomhulladék típusát, várható mennyiségét, az elszállítás kívánt időpontját, valamint a megrendelő adatait és elérhetőségét. A VGÜ Kft. a visszaigazolt napon 6–14 óra között begyűjti az ingatlan elé kihelyezett hulladékot – olvasható a tájékoztatóban.


A Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. mostantól a lomhulladékért is házhoz megy, egyedi igénybejelentés alapján, egy köbméter mennyiségig.

Fontos, hogy a lom továbbra sem tartalmazhat sok más mellett háztartási hulladékot, veszélyes anyagot, olajos szemetet, építési törmeléket, autóhulladékot, elektronikai és zöld hulladékot. Ezeket a Salgótarjáni Hulladékkezelő Központban megnyíló hulladékudvarban lehet leadni – közölte közleményében a társaság és felhívták a lakosság figyelmét arra is, hogy a bejelentés nélküli hulladék-kihelyezés illegális hulladéklerakásnak minősül. A társasházak esetében a közös képviselőkkel egyeztetett időpontban a VGÜ konténert biztosít a feleslegessé vált lom hulladékok összegyűjtésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.