EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Szombathely

Batyus piknik a Csónakázótó szigetén

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a szervezők a Föld napján, április 22-én a Csónakázótó szigetére. Igazi zöldünnep lesz ez játékkal, mozgással, egészséges ételek kóstolójával.

A mobil kalandparkban függőhídon, drótkötélpályán és trambulinon is próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat a résztvevők, de lesz rekeszépítés és térképes tájékozódási feladat is. A legkisebbeket és családjaikat is várják foglalkoztatóval, akadálypályával.


Igazi családi programnak ígérkezik a Föld napjára tervezett batyus piknik Fotó: szombathely.hu

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai az újrahasznosítás jegyében tartanak majd kézműves-foglalkozásokat, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi jóvoltából pedig egészséges ételeket kóstolhatnak meg a kilátogatók. A mozogni vágyók benevezhetnek a családi futásra, míg az idősebb korosztály a petanque-kal ismerkedhet, ráadásul az egyetemisták fitneszórát is tartanak, nem csak húszéveseknek.

Egészséges ételeket is kóstolhatnak majd a Csónakázótóhoz kilátogatók Fotó: szombathely.hu

Korábban a szervező szombathelyi önkormányzat versenyt hirdetett óvodásoknak: az újrahasznosított anyagokból készült alkotásokat a városháza aulájában állítják ki, az eredményhirdetést viszont a program keretében tartják.

A programok április 22-én, szombaton 13 órakor kezdődnek a Csónakázótónál. A szervezők kérik: a pléd se maradjon ki a piknikkosárból!

A szervezők kérik: a pléd se maradjon ki a piknikkosárból! Fotó: szombathely.hu

A világ nagy részén már 1970 óta, hazánkban pedig 27 éve ünnepeljük a Föld napját. A cél, hogy felhívják a figyelmet bolygónk természeti értékeire, azok védelmének fontosságára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.