2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb Szombathely

Batyus piknik a Csónakázótó szigetén

Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak a szervezők a Föld napján, április 22-én a Csónakázótó szigetére. Igazi zöldünnep lesz ez játékkal, mozgással, egészséges ételek kóstolójával.

A mobil kalandparkban függőhídon, drótkötélpályán és trambulinon is próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat a résztvevők, de lesz rekeszépítés és térképes tájékozódási feladat is. A legkisebbeket és családjaikat is várják foglalkoztatóval, akadálypályával.


Igazi családi programnak ígérkezik a Föld napjára tervezett batyus piknik Fotó: szombathely.hu

A Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai az újrahasznosítás jegyében tartanak majd kézműves-foglalkozásokat, a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény és Családi Napközi jóvoltából pedig egészséges ételeket kóstolhatnak meg a kilátogatók. A mozogni vágyók benevezhetnek a családi futásra, míg az idősebb korosztály a petanque-kal ismerkedhet, ráadásul az egyetemisták fitneszórát is tartanak, nem csak húszéveseknek.

Egészséges ételeket is kóstolhatnak majd a Csónakázótóhoz kilátogatók Fotó: szombathely.hu

Korábban a szervező szombathelyi önkormányzat versenyt hirdetett óvodásoknak: az újrahasznosított anyagokból készült alkotásokat a városháza aulájában állítják ki, az eredményhirdetést viszont a program keretében tartják.

A programok április 22-én, szombaton 13 órakor kezdődnek a Csónakázótónál. A szervezők kérik: a pléd se maradjon ki a piknikkosárból!

A szervezők kérik: a pléd se maradjon ki a piknikkosárból! Fotó: szombathely.hu

A világ nagy részén már 1970 óta, hazánkban pedig 27 éve ünnepeljük a Föld napját. A cél, hogy felhívják a figyelmet bolygónk természeti értékeire, azok védelmének fontosságára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.