2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Veszprém

Becserkészték Veszprémet

Íjászkodtak, falat másztak és nyomozójátékon is részt vettek azok a fiatalok, akik ellátogattak a városszerte megrendezett kerületi cserkésznapra.

A Magyar Cserkészszövetség IV. kerülete rendezett cserkésznapot Veszprémben, amelynek fő helyszíne a Kolostorok és Kertek rendezvénytér volt, emellett a Benedek-hegyen, a Gulya-dombon és a belvárosban is rész lehetett venni különféle programokon, például a Police 07 nevű nyomozójátékon vagy kézműves foglalkozáson.


Egész napos programokra várták a cserkészeket (fotó: Gesztesi Ákos)

Az estig tartó rendezvényt Ovádi Péter önkormányzati képviselő nyitotta meg. Köszöntőjében a cserkészek közösségtudatát, kreativitását és társadalmi szerepvállalását hangsúlyozta. A programokról szólva kiemelte, örül annak, hogy a fiatalok ilyen gazdag kínálatot tudnak nyújtani a látogatóknak.

A programok között szerepelt kézműves foglalkozás, íjászbemutató, terepíjászverseny, a vadonlakó szakág bemutatója, minikalandpark, láthatatlan kiállítás a Benedek-hegy óvóhelyén, víziközmű-látogatás, városismereti vetélkedő és különböző vízi cserkészjátékok. Aki arra adta a fejét, még véradáson is részt vehetett.

Ovádi Péter (fotó: Gesztesi Ákos)

Gere Dávid Márk atya, a cserkészkerület elnöke örömét fejezte ki, hogy a nem éppen tavaszi idő ellenére legalább kétszáz cserkész jött el a programra, amelyhez nemcsak ők, hanem bárki csatlakozhatott a városból.

Az IV. kerületi cserkésztalálkozót 18 órakor szentmise zárta a Betekints-völgyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.