EUR: 321,93 Ft
CHF: 281,54 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Dunaújváros

Beérett a munka gyümölcse

A Dunaferr DUE Renalpin FC–Rába ETO mérkőzésen hirdették ki a  III. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokság eredményét. A győztesnek járó kupát a dunaújvárosi klub U20-as gárdája érdemelte ki. Facskó József, a csapat edzője adott interjút a Lokálnak.

Facskó József edző. Fotó: dunaujvarosfutsal.hu

– Mi volt a célja azzal, hogy a csapat ebben az osztályban is induljon?
– Nem ez az első eset, hogy egy csapatot ebben a bajnokságban is elindítunk. A célunk az volt, hogy még egy terhelést építsünk be az edzésrendszerükbe. Ez fontos, hiszen a legjobb edzés a mérkőzés, játék közben lehet a legtöbbet tanulni. Mérkőzéskörülmények között bizonyos, számunkra fontos elemeket tudtunk gyakorolni. A tavaly ugyan nem tudtunk jó eredményt elérni, de a mérkőzéssorozat látványos fejlődéshez segítette a fiúkat. Az idén a szemléletváltás következtében érhettük el ezt a jó eredményt.


– Kellett-e attól tartani, hogy a kettős terhelés túl sok lesz a fiúknak?
Semmiképpen, hiszen ezek a játékosok tizenhét-tizenkilenc éves, kiváló erőben lévő fiatalemberek. Az itteni mérkőzések mellett további edzéseken és a saját bajnokságunkban is jó kondícióval állták meg a helyüket. Ez a pluszmunka ott eredményességben ugyan nem mutatkozott meg, aminek a fő oka, hogy az utánpótlás-bajnokság is lényegesen erősebbé vált az idei szezonra.

– Mit adott számukra az amatőr sorozat, miben segítette a fejlődésüket?
Nagyon nagy mentális problémát véltem felfedezni a csapatunkban, amikor küzdeni kellett egy mérkőzésen, amikor apróságok döntöttek egy-egy helyzet kihasználásáról. Egy sor ilyen problémával találkoztunk az idei szezon egy részében, amikor nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzéseket. Remélem, hogy ez a torna hitet adott a csapatomnak, és megtanította őket győzni. Ennek az ízét kóstolhatták meg az eseményt követő ceremónián
is.


Bajnok lett az U20-as Futsal csapat. Fotó: Balogh Tamás

– A csapatépítés szempontjából megérte ez a nagy pluszerőfeszítés?
Feltétlenül, hiszen rendszeresen, csapatként és egyénileg is felelősen kellett együtt mozognunk, viselkednünk, harcolni a közös célért. Jó lehetőségként kínálkozott, és szükségünk is volt rá. Jó lehetőség volt az is, hogy itt felnőttek között kellett szerepelni, és mint látható, ebben a közegben is remekül megálltuk a helyünket. Nyilván nagy és emlékezetes dolog marad a díjátadón az ünneplés, a jelentős számú közönség tapsa és a két legjobb csapat előtti megmutatkozás is. Bízom benne, hogy ezekből is építkezni tudunk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.