EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Dunaújváros

Beérett a munka gyümölcse

A Dunaferr DUE Renalpin FC–Rába ETO mérkőzésen hirdették ki a  III. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokság eredményét. A győztesnek járó kupát a dunaújvárosi klub U20-as gárdája érdemelte ki. Facskó József, a csapat edzője adott interjút a Lokálnak.

Facskó József edző. Fotó: dunaujvarosfutsal.hu

– Mi volt a célja azzal, hogy a csapat ebben az osztályban is induljon?
– Nem ez az első eset, hogy egy csapatot ebben a bajnokságban is elindítunk. A célunk az volt, hogy még egy terhelést építsünk be az edzésrendszerükbe. Ez fontos, hiszen a legjobb edzés a mérkőzés, játék közben lehet a legtöbbet tanulni. Mérkőzéskörülmények között bizonyos, számunkra fontos elemeket tudtunk gyakorolni. A tavaly ugyan nem tudtunk jó eredményt elérni, de a mérkőzéssorozat látványos fejlődéshez segítette a fiúkat. Az idén a szemléletváltás következtében érhettük el ezt a jó eredményt.


– Kellett-e attól tartani, hogy a kettős terhelés túl sok lesz a fiúknak?
Semmiképpen, hiszen ezek a játékosok tizenhét-tizenkilenc éves, kiváló erőben lévő fiatalemberek. Az itteni mérkőzések mellett további edzéseken és a saját bajnokságunkban is jó kondícióval állták meg a helyüket. Ez a pluszmunka ott eredményességben ugyan nem mutatkozott meg, aminek a fő oka, hogy az utánpótlás-bajnokság is lényegesen erősebbé vált az idei szezonra.

– Mit adott számukra az amatőr sorozat, miben segítette a fejlődésüket?
Nagyon nagy mentális problémát véltem felfedezni a csapatunkban, amikor küzdeni kellett egy mérkőzésen, amikor apróságok döntöttek egy-egy helyzet kihasználásáról. Egy sor ilyen problémával találkoztunk az idei szezon egy részében, amikor nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzéseket. Remélem, hogy ez a torna hitet adott a csapatomnak, és megtanította őket győzni. Ennek az ízét kóstolhatták meg az eseményt követő ceremónián
is.


Bajnok lett az U20-as Futsal csapat. Fotó: Balogh Tamás

– A csapatépítés szempontjából megérte ez a nagy pluszerőfeszítés?
Feltétlenül, hiszen rendszeresen, csapatként és egyénileg is felelősen kellett együtt mozognunk, viselkednünk, harcolni a közös célért. Jó lehetőségként kínálkozott, és szükségünk is volt rá. Jó lehetőség volt az is, hogy itt felnőttek között kellett szerepelni, és mint látható, ebben a közegben is remekül megálltuk a helyünket. Nyilván nagy és emlékezetes dolog marad a díjátadón az ünneplés, a jelentős számú közönség tapsa és a két legjobb csapat előtti megmutatkozás is. Bízom benne, hogy ezekből is építkezni tudunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.