2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Dunaújváros

Beérett a munka gyümölcse

A Dunaferr DUE Renalpin FC–Rába ETO mérkőzésen hirdették ki a  III. Dunaújvárosi Amatőr Futsal Bajnokság eredményét. A győztesnek járó kupát a dunaújvárosi klub U20-as gárdája érdemelte ki. Facskó József, a csapat edzője adott interjút a Lokálnak.

Facskó József edző. Fotó: dunaujvarosfutsal.hu

– Mi volt a célja azzal, hogy a csapat ebben az osztályban is induljon?
– Nem ez az első eset, hogy egy csapatot ebben a bajnokságban is elindítunk. A célunk az volt, hogy még egy terhelést építsünk be az edzésrendszerükbe. Ez fontos, hiszen a legjobb edzés a mérkőzés, játék közben lehet a legtöbbet tanulni. Mérkőzéskörülmények között bizonyos, számunkra fontos elemeket tudtunk gyakorolni. A tavaly ugyan nem tudtunk jó eredményt elérni, de a mérkőzéssorozat látványos fejlődéshez segítette a fiúkat. Az idén a szemléletváltás következtében érhettük el ezt a jó eredményt.


– Kellett-e attól tartani, hogy a kettős terhelés túl sok lesz a fiúknak?
Semmiképpen, hiszen ezek a játékosok tizenhét-tizenkilenc éves, kiváló erőben lévő fiatalemberek. Az itteni mérkőzések mellett további edzéseken és a saját bajnokságunkban is jó kondícióval állták meg a helyüket. Ez a pluszmunka ott eredményességben ugyan nem mutatkozott meg, aminek a fő oka, hogy az utánpótlás-bajnokság is lényegesen erősebbé vált az idei szezonra.

– Mit adott számukra az amatőr sorozat, miben segítette a fejlődésüket?
Nagyon nagy mentális problémát véltem felfedezni a csapatunkban, amikor küzdeni kellett egy mérkőzésen, amikor apróságok döntöttek egy-egy helyzet kihasználásáról. Egy sor ilyen problémával találkoztunk az idei szezon egy részében, amikor nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzéseket. Remélem, hogy ez a torna hitet adott a csapatomnak, és megtanította őket győzni. Ennek az ízét kóstolhatták meg az eseményt követő ceremónián
is.


Bajnok lett az U20-as Futsal csapat. Fotó: Balogh Tamás

– A csapatépítés szempontjából megérte ez a nagy pluszerőfeszítés?
Feltétlenül, hiszen rendszeresen, csapatként és egyénileg is felelősen kellett együtt mozognunk, viselkednünk, harcolni a közös célért. Jó lehetőségként kínálkozott, és szükségünk is volt rá. Jó lehetőség volt az is, hogy itt felnőttek között kellett szerepelni, és mint látható, ebben a közegben is remekül megálltuk a helyünket. Nyilván nagy és emlékezetes dolog marad a díjátadón az ünneplés, a jelentős számú közönség tapsa és a két legjobb csapat előtti megmutatkozás is. Bízom benne, hogy ezekből is építkezni tudunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.