EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XXI.kerület

Bejött a csepeli mezei futás

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület az önkormányzattal, a Csepeli Testnevelő Munkaközösséggel és a Budapesti Diák Sport Szövetséggel közösen a kerületben rendezte meg a 2017-es mezei futó Budapest-bajnokság döntőjét.

Csepel másodszor volt házigazdája a mezei futó Budapest-bajnokság döntőjének, ahol a fővárosi általános és középiskolások közül a legjobbak versenyeztek. A királymajori területen 1200-an álltak rajthoz, köztük több kerületi diák is kvalifikálta magát az áprilisi országos döntőre.


– Az indulók 15 százaléka csepeli volt, az iskolák, sőt az általános sulik között elsöprő „hazai” siker született –tudtuk meg Jenei Jánostól. A Csepeli Testnevelő Munkaközösség vezetője hozzátette, a középiskolák közül a Jedlik és a Vásárhelyi képviselte Csepelt.  A II. korcsoportos (3. és 4. osztályosok) lányok mezőnyében első lett a Kazinczy, a 3. helyet pedig a Szárcsa iskola csapata szerezte meg. A fiúknál ugyanebben a korcsoportban 3. lett a Kazinczy, egyéniben pedig Pintér Richárd (Kazinczy) ugyancsak a 3. helyen ért célba. A III. korcsoportos lányok versenye a Kazinczy sikerét hozta, de Babinyecz Anna révén egy egyéni második helyet is besöpörtek. A legnagyobb sikert a III. korcsoportos futam jelentette a kerület számára: a Széchenyi iskola az első, a Kazinczy a második, a harmadik pedig a Vermes iskola csapata lett, sőt a 4. helyet a Széchenyi „B” csapata foglalta el. Egyéniben Páczai Dávid (a Vermesből) lett a bajnok. Jenei János arról is tájékoztatott, hogy a IV. korcsoportos (7. és 8. osztály) lányok mezőnyében a Jedlik Ányos Gimnázium csapata (tartalékosan is) a 3. helyen végzett, Horváth Karol (Jedlik) pedig egyéniben szerezte meg a bajnoki címet. A fiúknál egyéniben a dobogó harmadik fokára jutott Pataki Gergő (Jedlik), csapatban pedig 2. lett a Karácsony, míg harmadik a Széchenyi Általános Iskola gárdája.

– Az április 11-i döntőre egy jó busznyi csapattal utazhatunk, és a Budapesti Diák Sport Szövetség vezetője már most felkért bennünket a jövő évi verseny házigazdáinak, amelynek természetesen örömmel és büszkeséggel teszünk eleget


Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.