EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Békéscsaba

Békéscsaba hazavár!

A Békéscsaba hazavár! elnevezésű program keretében immár negyedik alkalommal támogatja a megyeszékhelyen letelepedő fiatalokat a békéscsabai önkormányzat.

2015-ben fogadták el a település vezetői a Békéscsaba hazavár! programról szóló rendeletet, amellyel azt kívánták megvalósítani a képviselők, hogy az egyetemi éveik vége felé járó fiatalok számára ajánlhassanak egy hallgatói ösztöndíjat azzal a feltétellel, hogy az iskola elvégzése után Békéscsabán telepednek le. A program másik eleme egy életkezdési támogatás, amely egyszeri 300 ezer forint segítséget jelent annak a fiatalnak, aki a preferált vagy hiányszakmák valamelyikét választja hivatásául. A rendelet elfogadása óta huszonhét fiatalt tudtak támogatni, a mostani program során pedig még tizenkettőt – tudtuk meg Szarvas Péter polgármestertől.


Tizenkét fiatal diplomás részesült életkezdési támogatásban

 

„Ma délután jó érzéssel hallgattuk városvezető társaimmal a fiatalok bemutatkozását, közöttük akadt olyan, aki más városban kezdte meg tanulmányait, illetve pályafutását, a szíve mégis hazahúzta városunkba. Ez alkalommal 12 fiatal diplomás részesült életkezdési támogatásban, amely egyszeri 300 ezer forintos hozzájárulást jelent az önálló élet elindításához. Felsőoktatási ösztöndíj-támogatást, azaz négy féléven keresztül félévenként öt hónapra havonta 40 ezer forint támogatást, egy hallgató kapott. Sikeres pályafutást és magánéletet kívánok a csabai fiataloknak!” – tette közzé a polgármester közösségi oldalán.

Szarvas Péter az ünnepség után azt is elmondta, a fiatalok is látják, hogyan fejlődik, szépül a város, ezért örömmel térnek haza, jönnek ide dolgozni.

Kapcsolódó Cikkek