EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,82 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Belga nagykövet járt a francia szavalóversenyen

Huszonharmadik alkalommal rendezett francia nyelvű szavalóversenyt a Magyar–Francia Baráti Társaság Hódmezővásárhelyen. A verseny zsűrijének elnöke Marie-France André belga nagykövet asszony volt.

Az 56 diák az ország számos pontjáról érkezett a négy kategóriában zajló megmérettetésre. Egy kötelező és egy szabadon választott verssel versenyeztek, előbbit a szintén zsűritagként jelen lévő Yves Gaudin francia költő műveiből választották ki a szervezők.


Az ország minden pontjáról érkeztek a versenyzők

A hozott alkotásnál nem volt megkötés, így akár a magyar irodalom egyik szerzőjének versét is elszavalhatták a jelentkezők – természetesen francia nyelven.
A nyolctagú zsűriben magyar és francia ajkú szakemberek egyaránt értékeltek.

A diákoknak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett elszavalniuk

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete a Frankofónia rendezvénysorozat keretében vett részt az eseményen, a verseny bíráinak elnökeként.

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete

– Nagyon nagy örömünkre ez a rendezvény erősíti a francia nyelv oktatását, a francia kultúra terjesztését itt, a régióban és az országban. Már több helyen is volt alkalmam zsűriben dolgozni, kaptunk egy értékelő táblázatot, de az a tapasztalatom, hogy a globális kép, amit a produkcióról kapunk, fontosabb, mint a részekre bontott értékelés – nyilatkozta a nagykövet asszony. Marie-France André hódmezővásárhelyi tartózkodásának kezdeteként látogatást tett a Városházán, Almási István polgármesterrel találkozott, a városról pedig igen pozitív benyomásokat szerzett: „Amit megfigyeltem, hogy nagyon nyugodt, szép város Hódmezővásárhely, gyönyörűen karbantartott épületeket láttam.”

A nagykövet látogatásának tiszteletére a Városházára kitűzték a belga zászlót

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.