EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Sport

Bélyeggel és papírliliomokkal a vb-ért

Alig 100 nap múlva kezdődik a budapesti vizes világbajnokság, melyre nem csak a sportolók készülnek gőzerővel. Ünnepélyes keretek között bemutatták a Magyar Posta Zrt. által kibocsátott FINA-bélyeget, majd a vb-re készülő sportolók és önkéntesek több száz környezetbarát papírliliomot engedtek vízre a Városligetben.

Március végén hazánkba látogatott a Nemzetközi Úszószövetség delegációja, és maximálisan elégedett volt a szervezéssel.
– Egy világbajnokság szervezése hatalmas feladat, de hatalmas siker is egyben. A júliusi világverseny a világ négy legnagyobb és legrangosabb rendezvénye között van, amely turisták tízezreit vonzza majd Magyarországra, közvetítéseit nézők milliói követik majd – mondta Balogh Sándor, a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese.


Papírliliomok lepték el a Városligeti-tavat (Fotó: Máté Krisztián)

– Hazánk sorsfordító történelmi sporteseményei korábban is megjelentek bélyegeken, ilyen volt például az Aranycsapat 6-3-as londoni diadala vagy a Népstadion 1953-as megnyitása – mondta ezt már a bélyeg bemutatása után dr. Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, hozzátéve, reméli, a bélyeg szerencsét hoz majd a versenyeken. A bélyeg fontosságát emelte ki Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vállalati vezérigazgató-helyettese is, aki hangsúlyozta, számukra természetes, hogy egy ilyen világeseményt saját eszközzel támogassanak. A vb kabalafiguráit ábrázoló bélyegből 200 ezer példány kerül forgalomba.
A világbajnokság egyik helyszíne egyébként a Városligeti-tó lesz, hiszen itt alakítják ki azt a két ideiglenes medencét, ahol a szinkronúszó versenyeket tartják majd. A két medence elhelyezésekor elsődleges szempont volt, hogy zöldterület ne sérüljön, ezt szimbolizálva a vb-n részt vevő sportolók és az esemény önkéntesei  több száz környezetbarát papírliliomot engedtek vízre.

Kapcsolódó Cikkek