EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Sopron

Bevetették a soproni verskommandót

A soproni színészekből álló verskommandó újra együtt ünnepelte a helyiekkel a költészet napját. A leghűségesebb városban immár ötödik alkalommal ajándékoztak a Petőfi Színház színészei verseket különböző helyszíneken.

A színészek és színésznők utcán, téren, autóbuszon, vonaton, állomáson, közintézményekben szavaltak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a költészet fontosságára.
Ebben az évben Szőcs Erika, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán, Horváth László színművészek vettek részt a rendhagyó és Sopronban nagyon kedvelt ajándékozásban.
A színészpár Szlúka Brigitta és Papp Attila a Soproni Rádió stúdiójában is járt.
A verskommandó ezúttal is száz költeménnyel készült, a művészek a helyszínekhez alkalmazkodva ebből állították össze műsoraikat. Elhangzottak többek között József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Szabó Lőrinc ismert költeményei, de kortárs szerzők, Rakovszky Zsuzsa, Kányádi Sándor, Mesterházi Mónika művei ugyancsak szerepeltek a repertoárban.


Szlúka Brigitta és Papp Attila a Sopron Rádió stúdiójában is járt
Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.