2018. június 19., kedd
Gyárfás

Egyéb Sopron

Bevetették a soproni verskommandót

A soproni színészekből álló verskommandó újra együtt ünnepelte a helyiekkel a költészet napját. A leghűségesebb városban immár ötödik alkalommal ajándékoztak a Petőfi Színház színészei verseket különböző helyszíneken.

A színészek és színésznők utcán, téren, autóbuszon, vonaton, állomáson, közintézményekben szavaltak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a költészet fontosságára.
Ebben az évben Szőcs Erika, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán, Horváth László színművészek vettek részt a rendhagyó és Sopronban nagyon kedvelt ajándékozásban.
A színészpár Szlúka Brigitta és Papp Attila a Soproni Rádió stúdiójában is járt.
A verskommandó ezúttal is száz költeménnyel készült, a művészek a helyszínekhez alkalmazkodva ebből állították össze műsoraikat. Elhangzottak többek között József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Szabó Lőrinc ismert költeményei, de kortárs szerzők, Rakovszky Zsuzsa, Kányádi Sándor, Mesterházi Mónika művei ugyancsak szerepeltek a repertoárban.


Szlúka Brigitta és Papp Attila a Sopron Rádió stúdiójában is járt
Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.

 • Táborozást nyertek a betűfalók

  Táborozást nyertek a betűfalók

  Június elején tartották a Hahó, könyvtár(s)ak! című megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntőjét, ahol kiderült, ki vehet részt a teljesen ingyenes, színes programokkal teli egyhetes táborban.