EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Egyéb Sopron

Bevetették a soproni verskommandót

A soproni színészekből álló verskommandó újra együtt ünnepelte a helyiekkel a költészet napját. A leghűségesebb városban immár ötödik alkalommal ajándékoztak a Petőfi Színház színészei verseket különböző helyszíneken.

A színészek és színésznők utcán, téren, autóbuszon, vonaton, állomáson, közintézményekben szavaltak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a költészet fontosságára.
Ebben az évben Szőcs Erika, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán, Horváth László színművészek vettek részt a rendhagyó és Sopronban nagyon kedvelt ajándékozásban.
A színészpár Szlúka Brigitta és Papp Attila a Soproni Rádió stúdiójában is járt.
A verskommandó ezúttal is száz költeménnyel készült, a művészek a helyszínekhez alkalmazkodva ebből állították össze műsoraikat. Elhangzottak többek között József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Szabó Lőrinc ismert költeményei, de kortárs szerzők, Rakovszky Zsuzsa, Kányádi Sándor, Mesterházi Mónika művei ugyancsak szerepeltek a repertoárban.

Szlúka Brigitta és Papp Attila a Sopron Rádió stúdiójában is járt
Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.