EUR: 307,75 Ft
CHF: 281,58 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb Sopron

Bevetették a soproni verskommandót

A soproni színészekből álló verskommandó újra együtt ünnepelte a helyiekkel a költészet napját. A leghűségesebb városban immár ötödik alkalommal ajándékoztak a Petőfi Színház színészei verseket különböző helyszíneken.

A színészek és színésznők utcán, téren, autóbuszon, vonaton, állomáson, közintézményekben szavaltak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a költészet fontosságára.
Ebben az évben Szőcs Erika, Molnár Anikó, Szlúka Brigitta, Simon Andrea, Ács Tamás, Papp Attila, Sárdy Zoltán, Horváth László színművészek vettek részt a rendhagyó és Sopronban nagyon kedvelt ajándékozásban.
A színészpár Szlúka Brigitta és Papp Attila a Soproni Rádió stúdiójában is járt.
A verskommandó ezúttal is száz költeménnyel készült, a művészek a helyszínekhez alkalmazkodva ebből állították össze műsoraikat. Elhangzottak többek között József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Szabó Lőrinc ismert költeményei, de kortárs szerzők, Rakovszky Zsuzsa, Kányádi Sándor, Mesterházi Mónika művei ugyancsak szerepeltek a repertoárban.

Szlúka Brigitta és Papp Attila a Sopron Rádió stúdiójában is járt
Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.