2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Bilincset vittek Botkának

Több demonstrációt is terveznek pénteken Szegeden, ahol a Szegedma.hu információi szerint civilek demonstrálnak majd a vértói székelykapuk megmentéséért, megőrzéséért is, Szabó Bálint jogász pedig újra meghirdette “Tegyünk igazságot Szegeden!” című, bilincsosztással egybekötött akcióját.

Pénteken újra összeültek a város honatyái. A közgyűlésen megjelent Szabó Bálint jogász is, aki egy bilincset is vitt magával, amit Botka László felé mutatott.


A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője azt mondta, reményei szerint Botka László ma végre felelős városvezetőként és igazi férfiként viselkedik, és beszámol azokról az ügyekről, melyek a helyiek kedélyeit borzolják, tehát tájékoztatást nyújt róla, hová folytak el a Szeviép-ügyben a milliárdok, és milyen szerepe volt a parkolóbérletek törvénytelen, ingyenes osztogatásában – írja a Szegedma.hu.

Végül a bilincs átadását a biztonsági emberek akadályozták meg, akik a lap tudósítása szerint élőláncot alkotva, testükkel védték Botka Lászlót, aki az ülés végeztével igyekezett elhagyni a termet.

A Fidelitas egy közleményt adott ki, amiben arról számoltak be, hogy erőszakkal kitiltották a nyilvános szegedi közgyűlésről.

A lap úgy tudja, a tervezett demonstrálást a Szeviép-ügy és a 2008 és 2012 között összesen körülbelül 300 ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletek kiosztása miatt is tervezik.

A Szegedma.hu percről percre tudósít a városban történtekről.

Mint arról beszámoltunk,  csütörtökön a Gyulai Járásbíróságon kezdődött meg a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A vádlottak padján többek között az a Kalmár Gábor is ott ül, aki Botka László kabinetfőnöke.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.

 • A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

  A roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács hétfői budapesti ülésén.