2018. december 12., szerda
Gabriella

Belföld

Bíróság előtt Botka kabinetfőnöke

A Gyulai Járásbíróságon kezdődött meg a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A vádlottak padján többek között az a Kalmár Gábor is ott ül, aki Botka László kabinetfőnöke.

 A vádlottak padján ül többek között, Solymos László (MSZP) alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke is a hűtlen kezelés miatt indult eljárásban – írja a Magyar Idők.

A szerdai tárgyaláson mindannyian tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

A lap beszámoló arról, hogy a vádirat szerint 2008 és 2012 között összesen körülbelül 300 ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletet osztottak ki Szegeden jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül. Az önkormányzat részéről évente vezetői értekezleteken döntöttek arról, hogy kik azok az önkormányzattal, illetve a polgármesteri hivatallal kapcsolatban álló személyek, akik ingyenes bérletet kaphatnak.


Önkormányzati, országgyűlési és európai parlamenti képviselők mellett a polgármesteri hivatal munkatársai, a rendőrség vezetői is ott voltak, de több olyan személy is, aki még érintőlegesen sem hozható kapcsolatba a városházával voltak a kedvezményezettek között – sorolja a Magyar Idők.

A vádirat szerint 40 millió forint kárt okoztak. A vádlottak között az alpolgármester, a főjegyző és a kabinetfőnök mellett ott van a Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi ügyvezetője, valamint a cég parkolási üzletágának vezetője. Utóbbiakat hűtlen kezeléssel, míg a többieket felbujtással vádolja az ügyészség.

Kapcsolódó Cikkek