2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Veszprém

Biztonságban az utakon

A múlt héten Veszprémbe érkezett a Magyar Autóklub Biztonságosan közlekedni egy életúton című közlekedésbiztonsági és oktatási programja.

2006 óta minden évben megrendezik a Biztonságosan közlekedni egy életúton elnevezésű rendezvényt, ami 27–33 helyszínen látogatható az országban. A veszprémi állomást – amit a Külső-kádártai úti bevásárlóközpontok parkolójában lehetett megtalálni – a múlt kedden nyitották meg. Az érdeklődők szimulálhatták egy speciális szemüveg segítségével, milyen az, ha részegen vezetnek vagy kerékpároznak. A szervezők egy akadálypályát is felállítottak, amelyben szintén kipróbálhatták magukat, hogy milyen ügyesen vagy éppen nem ügyesen tudják venni az akadályokat.


Az alkohol hatásait is szimulálták egy szemüveg segítségével (fotó: Domján Attila)

Némedi Lajos alpolgármester megnyitóbeszédében kiemelte, hogy öröm számára és Veszprém városának, hogy hozzánk is ellátogat ez a program, és hogy az állami szervek, rendőrség és katasztrófavédelem képviselői résztvevőként jelen vannak és tanácsaikkal segítik a közlekedés résztvevőit, érdeklődőket. Kiemelte: fontos, hogy a közlekedés kultúráját mindenki elsajátítsa.

Minden város, így Veszprém közlekedése is négy elemből tevődik össze – mondta. Adottság – az a specifikum, ami a várost közlekedésügyileg jellemzi; örökség – amit őseink ránk hagyományoztak; lehetőség – amit tudunk bővíteni és fejleszteni; és a fegyelem – ahogy részt veszünk a közlekedésben. A négy elemből a fegyelem a legfontosabb, hiszen nem egyedül közlekedünk, akár autóval, akár gyalog vagy kerékpárral az utakon. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy az utak, a közlekedés veszélyes üzem, embertársainkra és saját testi épségünkre figyelemmel kell lenni.

Kapcsolódó Cikkek