2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szeged

Botka bilincsbe verte a demokráciát

A Szeviép-károsultak képviselőjét vasba verette, petíciójukat nem vette át az MSZP önjelölt miniszterelnök-jelöltje, Szeged polgármestere.

Súlyos balhéval köszöntött be a politikai tavasz Szeged városában: Botka László polgármester szóra sem méltatta a Szeviép-ügy károsultjait, akik elől csaknem 11 milliárd forintot tüntettek el 2006 és 2010 között, az MSZP-s kormányzat és városvezetés idején, cinikus magatartása ellen tiltakozó jogi képviselőjüket pedig rendőrökkel, megbilincselve vitette el a közgyűlésből. Szabó Bálint önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, hogy kiderüljön, hová folytak el a szeviépes milliárdok, és dokumentumokat mutatott be, amelyek igazolják, hogy Botka László hazudik, hiszen Szeged város több milliárdot fizetett ki a cégnek, létezett közöttük szerződéses kapcsolat.


– Tűrhetetlen, hogy Szeged polgármestere nem ad választ, illetve hazudozik abban az ügyben, amely Magyarország legnagyobb közéleti, politikai és gazdasági botránya, és amely egyértelműen a szocialistákhoz kötődik. 433 ki nem fizetett kis- és középvállalkozó, valamint közel 11 milliárd hiányzó forint a mérleg: ez a pénz 20 ezres játékbankókból 62 méteres magas tornyot tenne ki, amely majdnem olyan magas, mint a Fogadalmi templom – szemléltette Szabó Bálint a Lokál Extrának.

Az erőszakra épülne Botka Magyarországa?

Most, amikor tiltakoznak az emberek, azt is láthatjuk, milyen a Botka László szerint elképzelt demokrácia. Botka László bilincsben viteti el azokat, akik őt kritizálják. Botka László szerint ez a demokrácia, ő ilyen Magyarországot szeretne építeni – vont mérleget Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője.

A károsultakat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a városházi díszterem karzatáról szórta a játékpénzt a baloldali képviselők közé a károsultak petíciójával együtt, mert Botka László nem volt hajlandó azt átvenni. Csakhamar rendőrt hívtak rá, és megbilincselve vitték el az országos sajtó kameráinak kereszttüzében. Néhány perccel az ülés vége előtt engedték el…


– Szeged maffiaváros, Botka László pedig a maffiafőnök – számomra ez az eset fő konklúziója. Ha előáll egy a polgármester számára valamilyen szempontból kényelmetlen ügy, képviselő, szervezet vagy csoport, akkor azt nem átallja akár fizikailag is likvidáltatni a rendőrség segítségével – fogalmazott lapunknak Szabó Bálint, aki ígéri, nem adja fel, hiszen elengedhetetlennek tartja, hogy a pénzükhöz jussanak legalább azok a meglopott vállalkozások, amelyek a mai napig talpon tudtak maradni. Továbbá azt üzente Botka Lászlónak, hogy az MSZP önjelölt miniszterelnök-jelöltje országjárásának valamennyi helyszínén a Szeviép-károsultakkal együtt demonstrálni fog azért, hogy kiderüljön az igazság.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.