EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Botka rendőrrel vitette el kritizálóját

Rendőrt hívatott Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, és bilincsben vitette el a Szeviép-károsultak képviselőjét, Szabó Bálintot pénteken a szegedi közgyűlésből. Halász János Fidesz-frakcióvezető ezt követően sajtótájékoztatón közölte: ilyen a Botka-féle demokrácia.

Fénymásolt húszezresek hullottak pénteken a szegedi közgyűlés karzatáról, miután Botka László polgármester most sem volt hajlandó átvenni a Szeviép-károsultak képviselőjének petícióját.


– Botka László, legyen végre férfi, és álljon bele az ügybe, hasson oda, hogy teljes körűen kártalanítsák a több mint 400 vállalkozást, amelyek elől 10,5 milliárd forintot loptak el – követelte Szabó Bálint, a Szeviép-károsultakat képviselő jogász, aki önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is sürgette az ügyben.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként demagógiakampányt folytató polgármester, Botka László „politikai szélhámosnak” nevezte a tiltakozók vezetőjét, aki erre fénymásolt húszezreseket szórt szét a karzatról, amelyek azt a 10,5 milliárdot voltak hivatottak szimbolizálni, amellyel a korábban városi beruházásokkal kitömött, majd bedöntött Szeviép megkárosította alvállalkozóit. Mint ismert, a cég csődeljárása miatt több száz vállalkozás került lehetetlen helyzetbe, ötezer munkahely szűnt meg.


Szabó Bálint továbbra is ragaszkodott a petíció átadásához, amire a város vezetői azzal válaszoltak, hogy bilincsben vitették el a férfit.

Utóbbi, kissé sem demokratikusnak tűnő intézkedésére délután Halász János sajtótájékoztatón reagált.

– Napnál is világosabb, hogy a Szeviép-ügyben Botka László a hunyó. Most, amikor tiltakoznak az emberek, azt is láthatjuk, milyen a Botka szerint elképzelt demokrácia. Bilincsben viteti el azokat, akik őt kritizálják. Ő ilyen Magyarországot szeretne építeni – fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője.

 

Hogy Botka Lászlónak köze van a Szeviép-ügyhöz, azt Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke is megerősítette a délelőtti botrányos közgyűlésen.

– Sosem felejtem el azt a 2008. januári napot, amikor Pistrui László Szeviép-vezér – ma a csődbűntettügy vádlottja – irodájában több ember előtt jelentette ki, hogy ebben a városban úgyis az lesz, amit ő akar, azok a beruházások és azok a sportágak kapnak önkormányzati támogatást, amelyeket ő szeretne, és Botka polgármester úr is azt csinálja, amit ő akar – emlékezett Nógrádi.

Kapcsolódó Cikkek