2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Botka teljesen kiakasztotta a szegedi piac árusait

Botka László országos kampánykörútja helyett figyeljen a szegediekre, és hívja vissza a Cserepes sori piac éléről Rácz Attilát – ezt kéri a szegedi Fidesz. Német Ferenc elnökségi tag szerint a piacvezető megbukott.

A Cserepes sori piac körüli botrány tavaly tavasszal robbant ki Szegeden, a brutális díjemelés és az áfa tervezett bevezetése miatt demonstráltak a piacosok.


A bajok akkor kezdődtek, amikor a többségi tulajdonos, a baloldali vezetésű önkormányzat 2015 végén azonnali hatállyal felmondott az egyébként nyereséget termelő piac korábbi vezetőjének, és saját emberét, az MSZP-s párttag Rácz Attilát ültette a direktori székbe – írta a szegedma.hu.

Rácz Attila tavaly márciusban – április 1-jei hatállyal – drasztikus, átlagban 57 százalékos bérletidíj-emelést jelentett be, ami felháborította a jórészt kis pénzből élő kereskedőket. Azóta a bérlők többsége nem is hajlandó kinyitni, így sztrájkolnak. Képviseletüket döntően Szabó Bálint, a helyi közéletben ismert jogász látja el, aki az utóbbi évek egyik legnagyobb, Szegedhez kötődő botrányában, a Szeviép-ügyben milliárdokkal megkárosított építési alvállalkozókat is „szárnyai alá vette”. Ő említette, hogy a történet szálai az MSZP vezetéséig, a Botka–Újhelyi párosig vezetnek.


Az ügyben tegnap sajtótájékoztatót tartott a helyi Fidesz.

– A 2014-es választások után Botka László pályáztatás útján ígért Szegednek cégvezetőket, méghozzá olyanokat, akik szakértők. Ezt az ígéretét a Cserepes sori Piac Kft. esetében nem tartotta be, nem pályáztattak, és nem szakembert hoztak, hanem egy politikai ejtőernyőst, aki korábban Ujhelyi István személyi titkára volt a parlamentben, Rácz Attila volt a táskavivő ember – jelentette ki Német Ferenc, a szegedi Fidesz elnökségi tagja.

Kiemelte: a tervezett több mint 13 millió forint helyett kevesebb mint 6 millió forintos eredményt ért el a piac az új igazgató vezetése alatt.

Szabó Bálint jogász, a piacosok egy részének jogi képviselője hangsúlyozta, hogy nem csak azok a kereskedők elégedetlenek, akik nem írták alá a Rácz-féle új bérleti szerződést, van ugyanis, aki kényszerből marad. Egy közülük Kotogány István, aki a szegedma.hu-nak nyilatkozott.

– Kényszer hatására írtam alá a szerződést, mert a piacvezetés egy bírósági persorozatba kényszerített bele – közölte a férfi.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.