EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Sport

Bőven lesz dolga Erdei Zsoltnak az ökölvívó szövetség élén

Át kell alakítani a könyvelési rendszert és meg kell akadályozni a fiatal tehetségek elkallódását – ezeket sorolta legfontosabb feladatai közé a Magyar Ökölvívó-szakszövetség új elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

Erdei Zsolt a lap szerdai számában úgy fogalmazott, “jókora lyukak vannak az elszámolásban és a pályázatokkal kapcsolatban is”. Hozzátette, hogy nem a pénz hiányzik, egyszerűen profibb keretek között kell működtetni a pénzügyeket.


Szintén sürgős megoldást igénylő gond a fiatalok elkallódása – az, hogy a tehetséges ökölvívókra utánpótláskorban még jut állami támogatás, de felnőtté válva pénz híján kiesnek a rendszerből. Ennek elkerülésére már indult egy program, de ezt az új elnök ki akarja terjeszteni – olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet szerint Erdei Zsolt egyik legnehezebb feladata az amatőrök és a profik megbékítése lesz. A profik továbbra sem küldhetnek senkit az elnökségbe, és miután az alapszabály ezt nem teszi lehetővé, szavazati jogot sem kaptak a vezetőségben. Erdei Zsolt a lapnak leszögezte, nyitott az alapszabály módosítására, sőt, arra is, hogy bekerüljenek az elnökségbe, de csak akkor, ha erről teljes az egyetértés a szövetségben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek