EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Bőven lesz dolga Erdei Zsoltnak az ökölvívó szövetség élén

Át kell alakítani a könyvelési rendszert és meg kell akadályozni a fiatal tehetségek elkallódását – ezeket sorolta legfontosabb feladatai közé a Magyar Ökölvívó-szakszövetség új elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

Erdei Zsolt a lap szerdai számában úgy fogalmazott, “jókora lyukak vannak az elszámolásban és a pályázatokkal kapcsolatban is”. Hozzátette, hogy nem a pénz hiányzik, egyszerűen profibb keretek között kell működtetni a pénzügyeket.


Szintén sürgős megoldást igénylő gond a fiatalok elkallódása – az, hogy a tehetséges ökölvívókra utánpótláskorban még jut állami támogatás, de felnőtté válva pénz híján kiesnek a rendszerből. Ennek elkerülésére már indult egy program, de ezt az új elnök ki akarja terjeszteni – olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet szerint Erdei Zsolt egyik legnehezebb feladata az amatőrök és a profik megbékítése lesz. A profik továbbra sem küldhetnek senkit az elnökségbe, és miután az alapszabály ezt nem teszi lehetővé, szavazati jogot sem kaptak a vezetőségben. Erdei Zsolt a lapnak leszögezte, nyitott az alapszabály módosítására, sőt, arra is, hogy bekerüljenek az elnökségbe, de csak akkor, ha erről teljes az egyetértés a szövetségben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.