EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Életmód

Brazil babfőzelékkel, zöldfoki raguval csábítanak

Érdekes ízvilágnak, a hagyományos brazil konyhának enged „fellépési lehetőséget” Budapesten, a pestszentlőrinci Kossuth téren a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád fesztivál, ahol egy brazil séf hozza közelebb a pestiekhez az angolai muambát, a zöldfoki-szigeteki kashubát vagy a brazil feijaót.

Először rendezik meg a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkád fesztivált április 28. és május 1. között a XVIII. kerületi Kossuth téren, ahol a legjobb streetdfoodos szakemberek adnak egymásnak találkozót, de számos más gasztronómiai érdekességekkel is csábítják a vendégeket.


Az egyik legkülönlegesebb program talán a brazil, angolai és zöldfoki-szigeteki konyhát bemutató főzőshow lesz, amellyel egy brazil séf ámítja majd a vendégeket.

– A brazil konyha a gyarmati időkben Angolában és a Zöldfoki-szigeteken keveredett a hagyományos afrikai konyhákkal, de alapvetően megmaradt egy hétköznapi gasztrokultúrának. A magyarokhoz hasonlóan mi is az egyszerű étkeket, nem elsősorban a gourmet-fogásokat kedveljük – hangsúlyozta lapunknak a séf, aki a hétvégén jó példával jár elöl, hiszen elkészítendő ételeiben a legegzotikusabb alapanyag az édesburgonya és az okra lesz.


– A muamba egy angolai csirkeétel spenóttal és okrával, ami egy afrikai fűszernövény, de Magyarországon is több helyen kapható. A Zöldfoki-szigetek ízvilágát a cachupa hivatott bemutatni, amely csirkéből, sertésből és marhából készül és répával, kukoricával, zöldségekkel gazdagítanak raguvá. A braziloknál a háromféle hús használata elég gyakori. Az egyik leggyakoribb ételünk, a feijao egy olyan egytálétel, amely a brazil családoknál egy héten egyszer biztosan az asztalra kerül. Ez egy babos egytálétel a már megszokott háromféle hússal, amelyet fűszeres chorizo kolbász tesz teljessé.

A fogásokat nem akármivel lehet leöblíteni a hétvégén a Kossuth téren: házi sörfőzdék és a borászok kínálják majd italaikat, miközben változatos programokkal szórakoztatják a jóllakottakat.

Kapcsolódó Cikkek