EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Külföld

Brutális tornádó pusztított Louisianában, sok a halott – Videó!

Tornádó pusztított vasárnap az egyesült államokbeli Louisianában, a viharos szél felkapott egy lakókocsit, egy anya és hároméves gyermeke meghalt, több lakóház és üzlet megrongálódott.

John Bel Edwards, az állam kormányzója magas fokú riadókészültséget rendelt el, egyben felszólította a lakosokat, hogy ne közlekedjenek az utakon. Felhívta a figyelmüket arra is, hogy tartsák feltöltve mobiltelefonjaikat, és a készülék legyen elérhető közelségben, hogy értesüljenek a rendkívül szélsőséges időjárási körülményekről.


A meteorológiai intézet jelentése szerint a tornádó óránkénti 180 kilométeres sebességgel száguldott a Baton Rouge-tól 80 kilométerre nyugatra fekvő Breaux Bridge településen, mintegy másfél kilométeres szakaszon.

Az orkán felborított egy lakókocsit, amelyben egy 38 éves nő és hároméves gyermeke tartózkodott, mindketten meghaltak. Az apa a történtek alatt bevásárolni volt. Mikor visszatért, a szétroncsolódott lakókocsi látványa fogadta.

Louisiana egy másik részében, Alexandria városban, ahol a tomboló szél lekapta egy benzinkút tetejét, valamint elektromos távvezetékeket rongált meg. Több ezren maradtak áram nélkül. Egy vállalatnál az alkalmazottak egy hűtőházban kerestek menedéket.

Kapcsolódó Cikkek