EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb

Cégvezér a zongoránál

Új trend a nagyvilágban, hogy azok az ismert emberek is megmutatják zenei oldalukat a Youtube-on, akik nem profi muzsikusok. Amerikában és Nyugat-Európában jó nevű üzletemberek és közéleti személyiségek készítenek videoklipeket, hogy elkápráztassák a nagyközönséget, ezáltal is közelebb kerülve az emberekhez. Kis hazánkban a legújabb zenei meglepetés Mártha Imre nevéhez fűződik.

A nyilvánosság előtt néhány éve még MVM vezérigazgatóként, jelenleg Invitel főigazgatóként ismert szakember most leült a zongorához. Mártha, aki gyerekkora óta zongorázik, ezúttal Zerkovitz Béla száz éve írt, örökzölddé vált „Tanulj meg fiacskám komédiázni” kupléját énekelte el, zongorán kísérve magát. Az egyébként Cambridge-ben végzett topmenedzser a videón profi zenészekkel együtt zenél, a Zeneakadémia növendékei játsszák a vonós szólamokat.


„Számomra különösen fontosak a hungarikumok, azaz a jellegzetesen magyar karakterű kulturális értékek. Zerkovitz szerzeménye is ilyen mű.” – mondja Mártha.

Gerendás Péter, a neves zenész is kedveli a cégvezér produkcióját: “Vannak olyan régi dalok, amelyeket soha nem felejtünk el. Tulajdonképpen klasszikussá válnak. Vagy a zenéjük, vagy a mondanivalójuk miatt máig tudnak hatni. Ilyen Zerkovitz Béla szerzeménye. Nagyon igényes klip készült belőle a dal századik évfordulójára. Szép feldolgozás zeneileg, zongorával, vonósokkal, hűen visszaadva az eredeti hangulatot.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.