2018. november 14., szerda
Aliz

Extra

Christian Bale lesz Dick Cheney!

Christian Bale alakítja Dick Cheneyt az egykori amerikai alelnökről szóló életrajzi filmben, amelynek forgatókönyvírója és rendezője Adam McKay.

Bale, aki együtt dolgozott McKayjel a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában 2016-ban Oscar-díjat nyert A nagy dobás című filmben, az AP amerikai hírügynökségnek erősítette meg, hogy csatlakozott az egyelőre cím nélküli film stábjához.


A nagy dobáshoz hasonlóan “Adam képes volt egy olyan történet megragadni, amelytől a legtöbb ember önkívületbe esik, ha meghallja. Képes arra, hogy kompromisszumok nélkül meglepő, szórakoztató és intelligens filmet készítsen, ennek a nagymestere – mondta Bale McKay forgatókönyvéről.

A filmben Bale partnere lesz Steve Carell, akivel együtt játszott A nagy dobásban. Carell Donald Rumsfeld volt védelmi miniszter szerepét alakítja. Amy Adams játssza Lynne Cheneyt, a volt alelnök feleségét.

A nagy dobáshoz hasonlóan ennek a filmnek is Brad Pitt Plan B Enterteinment cége lesz a producere. A film forgatása szeptemberben kezdődik, a Paramount Picture lesz várhatóan a forgalmazó.

Christain Bale-t tavaly a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölték Oscar-díjra A nagy dobásban nyújtott alakításáért. Előtte a 2010-ben bemutatott A harcos című film főszerepéért megkapta az Oscar-díjat.

Kapcsolódó Cikkek