EUR: 322,33 Ft
CHF: 283,67 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Belföld

Cigánymuzsika nélkül marad a Hortobágyi Csárda

Szélnek eresztik a híres Kilenclyukú híd melletti kultikus Hortobágyi Csárda cigányzenészeit. Burai Róbert prímás elképzelhetetlennek tartja a vendéglátóhelyet muzsikaszó nélkül, ezért mozgalmat indított „Élő muzsikaszót a Hortobágyi Csárdába” néven.
Burai Róbert nagyapja már az 1930-as években is a Hortobágyi Csárdában húzta a nótát. Nemcsak politikusoknak, pártvezéreknek, még a walesi hercegnek is muzsikált. A pályán követte Burai Róbert édesapja, így szinte kézenfekvő volt, hogy Róbert átveszi a stafétabotot. Hosszú évek óta hegedül, mindenki legnagyobb gyönyörűségére.

– A főnököm azt mondja, spórolni kell, s a legkézenfekvőbb az, hogy a mi fizetésünket takarítja meg. Helyettünk egy zenegépet akar beállítani. De mi úgy gondoljuk, ez méltatlan ehhez a nagy múltú étteremhez – nyilatkozta a Lokálnak Burai, aki hozzátette: nem csupán az állásáról, hanem a Kilenclyukú híd melletti étterem atmoszférájáról és szellemiségéről is szól a történet.

– A közösségi hálón indítottam el a mozgalmat, „Élő muzsikaszót a Hortobágyi Csárdába” néven, ez reményeim szerint megmutatja az illetékeseknek, hogy igenis szükség van ránk és a magyar kultúra ápolására. Már most sokan csatlakoztak, köztük híres emberek is, akiknek egyszer elhúztuk a nótáját, s tudják, hogy egy átmulatott este a Hortobágyon elképzelhetetlen élő cigányzene nélkül – folytatta a férfi.


Elmondta, hogy játszva találna magának másik munkahelyet, hiszen jó neve van a szakmában, de neki missziója van, tovább kell vinni nagyapja és apja örökségét, titkon azt reméli, hogy az ő fia is a Hortobágyi Csárdában fog játszani, csal mosolyt vagy könnyeket a vendégek szemébe. A témával kapcsolatban megkérdeztük a éttermet üzemeltető cég vezetőjét is, aki lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre.


Kapcsolódó Cikkek