EUR: 323,34 Ft
CHF: 286,52 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

CÖF: a magyarok többsége nem akarja, hogy kívülről határozzák meg a belpolitikai életet

A magyarok többségének érdekét képviselő brüsszeli demonstráció résztvevői nem akarják, hogy egy uzsorás kívülről határozza meg a magyar belpolitikai életet – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány elnöke Brüsszelben, az alapítvány szervezésében tartott szerdai demonstrációt követően az MTI-nek.

Kiemelte, hogy a magyar kormány volt az egyetlen Európában, amely megkérdezte a polgárait, hogy mi a véleményük a kvóta szerinti elosztásról, a gazdasági bevándorlókról és a velük érkező terroristákról.


Az alapítványi elnök furcsának tartotta, hogy ezt követően olyan támadás indult Magyarország ellen, amelyhez az Európai Parlament egy része erőt ad, noha a Soros György-féle civil szervezetek – beleértve az embercsempészekkel együttműködő karitatív szervezeteket is – óriási kárt okoznak nem csak Magyarországnak, hanem Európának is.

Kijelentette, a visegrádi országok és az európai emberek nem tudják eltartani azokat a migránsokat, akiket “Soros György javaslatára” az Európai Unió be akar telepíteni a tagországokba. Véleménye szerint Magyarország lehet kompromisszumkész, de csak addig, amíg az nem a magyar emberek kárára történik.


A Magyarország ellen a felsőoktatási intézményeket érintő szabályozás miatt szerdán indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban Csizmadia László úgy vélekedett, van esély arra, hogy jogi úton tisztázza magát Magyarország.

Az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt a CÖF demonstrációját megelőzően civilek tüntetést tartottak a magyar felsőoktatási törvény módosítása miatt, amely bírálói szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU). A tüntetők szerint a magyar kormány intézkedésével súlyos támadást intéz az egyetemi szabadság és a civil szervezetek ellen, továbbá folytatólagosan megsérti a menedékkérők és migránsok jogait védő nemzetközi szerződéseket.

Csizmadia László CÖF-szóvivő belga rendőrök gyűrűjében (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

A Magyarországot érő, méltatlan támadások ellen szeretett volna tiltakozni az Európai Parlament brüsszeli épülete előtt a Civil Összefogás Fórum. A szervezet területfoglalási engedélyt is kért a hatóságoktól, de arra hivatkozva nem kapott, hogy a CEU mellett tüntetők megelőzték őket. Pedig a meghirdetett kettő órai időpontban senki nem tüntetett a parlament épületénél. Csakhamar meg is jelentek a rendőrök, és kiszorították a térről a magyar kormánnyal szimpatizáló tüntetőket.

Kapcsolódó Cikkek